Elvira Kivi och vinnaren av hederspriset står tillsammans med inramad tavla och blommor och tittar in i kameran. Båda är finklädda.
2016 års prisutdelare Elvira Kivi överlämnar hederspriset till vinnaren Björn Svantesson.

Nominera till Synskadades Stiftelses Hederspris


Vem tycker du borde få Synskadades Stiftelses Hederspris 2017? Vet du någon person, organisation eller företag som har bidragit till ljudbokens kvalitet, utveckling eller spridning på ett sätt som borde uppmärksammas?

Skicka in ditt förslag med en motivering och dina kontaktuppgifter till ljudbokspriset@srf.nu.
Nomineringen pågår till och med den 31 januari och priset delas ut under Ljudboksgalan den 6 mars.
Fem abonnemang med tre månaders gratis ljudbokslyssnade på Storytel lottas ut bland alla som lämnar in förslag på vinnare till Hederspriset.

Läs mer om Stora Ljudbokspriset och rösta på din ljudboksfavorit på www.storaljudbokspriset.se.

Synskadades Stiftelse vill med Hederspriset lyfta fram personer, företag eller organisationer som genom sina insatser främjat ljudbokens utveckling.
Priset består av ett stipendium på 25 000 kr.

Tidigare vinnare av Hederspriset
2016
Lastbilschauffören Björn Svantesson för hans arbete med att bygga ett arbetsplatsbibliotek och inspirera kollegor att börja lyssna på ljudböcker.
2015
Skådespelaren Reine Brynolfson och Förläggaren Eva Bonnier för att de med sitt arbete att göra James Joyce omfattande bok Ulysses tillgängliggjorde ett stycke litteraturhistoria.
2012
Storytels vd Jonas Tellander för sin målmedvetenhet och uthållighet när det gäller att få med ljudboken i den tekniska utvecklingen.

www.synskadadesstiftelse.se