En gul labrador med en vit ledarhundssele. Bredvid hunden syns benen på föraren som håller i selen.
Är du född 1998-2003 och sugen på att prova på hur det är att ha ledarhund? Då är prova-på lägret i sommar något för dig!

Nyfiken på ledarhund? Kom på prova-på-läger!


Ungdomsläger för dig som är blind eller har grav synnedsättning och är mellan 15-20 år (född 1998-2003)

Är du nyfiken på hur det är att ha ledarhund och tror att du kanske i framtiden vill ansöka om att få en ledarhund? Då är det här lägret för dig!

Synskadades Riksförbund anordnar ett ungdomsläger för dig som vill prova på ledarhund. Under lägret kommer du få testa hur det är att gå med en ledarhund och du får också prova på hur det är att leva med en hund.
Du kommer få rasta, mata och ta hand om hundar under veckan. Vi varvar teori om hund med praktiska övningar och dessutom hittar vi på en del andra kul aktiviteter.

När: 1-5 juli 2018, söndag kväll till torsdag frukost
Plats: Backamo lägerplats, Ljungskile, utanför Göteborg
Kostnad: 300 kr inkl resa
Resa: Du åker med tåg eller flyg till Landvetter. Vi möts upp i Göteborg, därifrån åker vi till Backamo.

Om Backamo: Vi bor i en egen byggnad som har 42 bäddar fördelat på 15 rum, standarden är enkel med samlingsrum, dusch o toalett i korridoren. Man får ta med egna sängkläder. Måltider och teoripass har vi i Våffelstugan som ligger cirka 200 meter från där vi bor. Backamo ligger vid en sjö där vi kan bada. Det finns också grillplats i närheten.

För att kunna göra lägret så bra som möjligt är det bra att du meddelar på mejl eller telefon om det är något särskilt du tycker vi behöver veta. Det är mycket viktigt att meddela om du äter medicin och att ledarna får tydliga instruktioner om hur vi kan hjälpa till med den.

Du anmäler dig genom att skicka in anmälningsblanketten till lena.ridemar@srf.nu eller per post till SRF, Lena Ridemar, 122 88 Enskede.
Sista anmälningsdag är den 31 maj 2018.

Hör gärna av dig om du undrar över något, ring Lena Ridemar 08-39 91 51.

Bekräftelse om du kommit med på lägret och program skickas ut under juni.

Lägret finansieras genom bidrag från Irstadska stiftelsen som stödjer funktionshindrade barn och ungdomar.

Ladda ner anmälningsblanketten (Microsoft Word-format)