Höstvandring i Telemark


17 - 21 september

Höstvandring i TELEMARK
17 - 21 september

När hösten gör sitt intåg i den norska fjällvärlden sker en underbar förvandling. De gula och röda löven ger en känsla av att fjället brinner och den friska fjälluften gör att det är en perfekt tid för vandring.

Bussen startar i Borås och söder om Oslo svänger vi av mot Drammen och Kongsberg, känt för sin tidigare silverbrytning. Här blir det lunchstopp.
Vi fortsätter till Rjukan och Gaustablikk där vi inkvarterar oss på Högfjällshotellet.

Nu följer tre dagar av vandringar i ca 4 timmar/dag. Här i Telemark finns vandringar som passar både nybörjare och erfarna vandrare. De gemensamma vandringarna på 3 - 4 timmar/dag och en höjdskillnad på 100 - 300 m bedöms som lätta till medelsvåra.
Det är därför viktigt att du har bra grundkondition och är fullt frisk.

En eftermiddag finns möjlighet att följa med till Vemok, nära Rjukan. Här byggdes 1911 ett kraftverk som framställde tungt vatten. Norska motståndsmän sprängde anläggningen 1943 för att förhindra att Tyskland fick tillgång till tungt vatten, en nödvändig del i deras kärnvapen-program.

Sista dagen startar vi hemåt efter frukost. Vi åker via Oslofjordstunneln och stannar för lunch i Bohuslän.

Ca 5.300 kr (enkelrumstillägg ca 975 kr) inkl bussresa, del i dubbelrum, 3 dagar helpension och 1 dag halvpension, liftbiljett med Krossobanen som tar oss till Hardangervidda, reseledare, avbeställningsskydd. Rolfs buss.