Jylland med minibuss


13 - 17 augusti

Vi samlas i Göteborg och med vår hyrda minibuss tar vi färjan över till Fredrikshamn på norra Jylland. Bara några mil norrut ligger Skagen med Grenen, Danmarks nordligaste udde, där Skagerack och Kattegatt möts.
I Skagen finns mycket att uppleva; besök bärnstenssliperierna, konstmuseet med sin världsberömda konst, den översandade kyrkan eller strosa bland sanddynerna vid havet. Den största vandringsdynen är drygt 1 kvadratkilometer och flyttar sig ca 15 meter österut per år!
Ni kommer att bo i Skagen de 2 första nätterna och fortsätter därefter söderut till Ribe, Danmarks äldsta stad.

Längs hela Vesterhavskusten avlöser de fina badstränderna varandra och på vägen passerar ni även Limfjorden med sina vikar och öar.

Ribes historia går tillbaka till 700-talet och var en mycket viktig handelsplats för vikingarna. Domkyrkan byggdes i sitt nuvarande skick under slutet av 1100-talet.

Följ med på en guidad tur runt i de gamla stadsdelarna eller passa på att följa stadsvakten när han sjungande går sin kvällstur genom staden. Stadsvaktens arbete lades ned 1902 och polisen övertog bevakningsarbetet, men 1932 återuppstod väktartraditionen som ett led i turistarbetet.

2 nätter sover ni i Ribe och vänder därefter norrut igen till Fredrikshamn och båten tillbaka till Sverige.

Ca 4.400 kr (enkelrumstillägg 2.628 kr) inkl. del i dubbelrum med frukost, del i bilhyra och färjebiljett. Resan till Göteborg tillkommer liksom bensinkostnad.