Parga, Grekland


10 - 17 september

Parga är en liten charmig kuststad på Greklands västkust. Även om Parga ligger på fastlandet så känns det som att komma till en grekisk ö med fina stränder och bra badvatten. Den lilla staden sträcker sig som en amfiteater runt en vacker vik med små öar. Det är backigt och de små husen med sina gulröda tegeltak, balkonger och glada trädetaljer klättrar uppför bergssluttningen från den idylliska hamnen.

I själva byn finns det två mindre stränder med grovkornig sand och på buss-, båt- eller taxiavstånd ligger flera härliga stränder, bl.a. den populära sandstranden Valtos Beach. Det är inte långgrunt.
Kvällarna fördrivs mest på hamnpromenadens trivsamma barer, tavernor och caféer.

Här finns möjlighet att hyra bil eller att följa med på utflykter in på det grekiska fastlandet eller till någon av öarna. Även till Albanien finns en utfärd.

Vi bor precis vid en liten strand i Pargas utkant med familjär stämning och svensktalande ägare. Promenadavstånd till Pargas centrum.

Från 1 januari 2018 inför Grekland en hotellskatt på ca
15 - 20 kr/natt/person, beroende på klassificering av boendet. Skatten betalas på hotellet direkt vid ankomst.

Ca 7.000 kr (enkelrumstillägg ca 1.500 kr - 3.000 kr) inkl dubbelrum med enklare frukostbuffé, balkong eller terrass. Kylskåp, TV, telefon, luftkonditionering och deponering mot avgift. Avbeställningsskydd. Avgång från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Apollo.