Tyska östersjökusten

5 dagar i augusti

Vi lämnar Sverige och reser med färjan från Gedser till Rostock. Väl framme i Tyskland är det ca en timmes resa till Greifswald, hansastaden som kommer att vara vår fasta punkt under de här dagarna.

Vi gör en rundtur i Greifswald och bekantar oss med den 750-åriga staden, som i 150 år tillhörde Sverige. Här finns många sevärdheter: de gotiska tegelkyrkorna, gavelhusen, marknadsplatsen, gamla stan mm.

Vi kommer också att besöka Stralsund där vi gör en stadsvandring bland spetsgavlade, segelliknande hus, befästningsmurar och hamnen med historiska magasin.

Ungefär hälften av ön Usedom tillhör Tyskland (resten ligger i Polen). Här finns en 4 km lång sandstrand. Vi besöker bl.a. tekniska muséet där raketer tillverkades under andra världskriget.
De tre "kejsarbadorterna" bjuder på vackra villor, hotell och pensionat och Europas näst längsta brygga, 508 m.

På ön Rügen ser vi palatset Lottum och teatern, Binz med sin långa strandpromenad. Vi gör också ett stopp vid Hitlers tänkta semesteranläggning i Prora.

Ca 4.500 kr inkl. del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar, utflykter, färje- och vägavgifter samt reseledare och avbeställningsskydd. Carlsson Trafik.