Tyska östersjökusten


10 - 13 september

Vi lämnar Sverige och reser med färjan från Gedser till Rostock. Väl framme i Tyskland är det ca en timmes resa till Stralsund, hansastaden som kommer att vara vår fasta punkt under de här dagarna. Vi börjar med en guidad stadsvandring och på kvällen äte vi gemensam middag.

 

Stralsund är kän för sina vacka kyrkor men också det mäktiga rådhuset vid torget. Denna trevliga stad har ett trevligt utbud av kultur, historia, shopping, restauranger och natur.

På hemvägen hinner vi göra ett kort stopp i grannstaden Greifswald, den 750-åriga staden, som i 150 år tillhörde Sverige. Här finns många sevärdheter: de gotiska tegelkyrkorna, gavelhusen, marknadsplatsen, gamla stan mm.

Ungefär hälften av ön Usedom tillhör Tyskland (resten ligger i Polen). Här finns en 4 km lång sandstrand. Vi besöker bl.a. tekniska muséet där raketer tillverkades under andra världskriget.
De tre "kejsarbadorterna" bjuder på vackra villor, hotell och pensionat och Europas näst längsta brygga, 508 m.

På ön Rügen ser vi palatset Lottum och teatern, Binz med sin långa strandpromenad. Vi gör också ett stopp vid Hitlers tänkta semesteranläggning i Prora.

Ca 3.845 kr (enkelrumstillägg 690 kr) inkl. del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar, utflykter, färje- och vägavgifter samt reseledare och avbeställningsskydd. Carlsson Trafik. Vi kliver på bussen i Jönköping.