Abiskojaure – Ett fjälläventyr för dig med funktionsnedsättning

Aktiviteten har passerats

Fjällvandringresa för personer med funktionsnedsättning - arrangeras av STF, Svenska Turistföreningen.

Naturen och fjällen är för alla. I den södra änden av Abiskonationalpark ligger en tillgänglighetsanpassad fjällstuga som välkomnar till upplevelser i vacker fjällmiljö.
Efter en utsökt trerättersmiddag på Abisko Fjällstation, ges tips och råd av certifierade guider om att vistas på fjället.
På morgonen ger vi oss iväg ut på fjället till fots eller med Helikopter (ingår ej). Tillsammans upplever vi den majestätiska fjällvärlden, lär oss mer om flora och fauna i området och badar vedeldad bastu. Kanske vill du måla en bild av fjället Giron i brinnande höstskrud eller sätta ord på känslorna i en dikt eller dagboksanteckningar. Guiderna finns för gemensamma dagsturer och aktiviteter kring fjällstationen. Måltiderna lagar vi antingen inomhus på gasspisen eller ute över en öppen eld.
Efter ett par dagar återvänder vi till Abisko Fjällstation. Den som önskar kan boka att stanna ytterligare några dagar för att utforska området kring Abisko kanjon (tillgänglighetsanpassat) och lära sig mer genom ett besök på närliggande Naturum. Eller varför inte lösa tågbiljett t.o.r Abisko-Narvik och njuta av den svindlande vackra resan genom det skiftande landskapet förbi Riksgränsen ner till fjorden Rombakksboten och Narvik.

Läs mer på: 
https://www.svenskaturistforeningen.se/paket/abiskojaure-for-dig-med-funktionsnedsattning/

Frågor om tillgängligheten på plats kan ställas till:
nannie.fredrikson@telia.com eller 070-203 46 62. 

Program
Dag 1
Vi samlas kl. 17 för gemensam middag i Abisko Fjällstations vackert belägna matsal och lär känna varandra samt får information om de följande dagarna. Guiderna kan svara på frågor om utrustning, hur ser tillgängligheten ut, aktiviteter m.m. Det finns möjlighet att delta i eventuellt kvällsprogram på fjällstationen.

Dag 2
Efter frukost samlas vi vid receptionen på utsatt tid för att vandra / flyga till Abiskojaure fjällstugor. Guide med egen funktionsnedsättning flyger med i helikoptern. Eftermiddag och kväll ägnas åt att bekanta sig med stugplatsen, vila, laga middag tillsammans och njuta av den mäktiga utsikten från stugorna.

Dag 3
De som vill vandrar iväg med fjällföraren, halv- eller heldagstur bestäms utifrån väderlek och deltagarnas önskan och förmåga. Övriga stannar vid stugorna med den andra guiden. Här kan man läsa, skriva, måla, fota, titta på växtligheten, vila, spela sällskapsspel m.m. Vi lagar och äter måltiderna gemensamt och delar på kvällen med oss av dagens upplevelser i skenet av levande ljus och fotogenlyktor medan septemberskymningen faller.

Dag 4
Efter frukost återvänder vi till Abisko Fjällstation där vi äter gemensam middag och sammanfattar våra upplevelser i Abiskojaure. Möjlighet finns att delta i eventuellt kvällsprogram på fjällstationen.

Dag 5
Vi äter gemensam frukost och därefter avslutas arrangemanget.