Kurs för medlemmar i SRF med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Aktiviteten har passerats

Kursen vänder sig till dig som är medlem i SRF, har en synnedsättning och har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi startar upp på fredagen med lunch på Almåsa och avslutar med en kort samling efter lunch på söndagen.

Programinnehåll under helgen:

  • Kommunikation, övning, rollspel och föreläsning
  • Skapa i frigolit och göra egna skulpturer
  • Erfarenhetsutbyte, hur är det att leva med en synnedsättning och ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, under ordnade former delar vi med oss av våra erfarenheter och får kanske tips av varandra.
  • Yoga
  • Panelsamtal med SRF, FUB, Attention, Autism/Asperger förbundet. Hur kan vi i framtiden samarbeta så det gynnar våra medlemmar?

Det kommer att finnas några ledsagare där som hjälper till vid behov i viss mån under dagarna men inte utanför ordinarie kurstid, därför är det viktigt att du som behöver en personlig ledsagare/assistent stor del av dygnet ordnar det själv! Detta måste ni tala om när ni anmäler er!

När anmälningstiden gått ut kommer mer detaljerad information att skickas ut med program, tider, mer utförligt innehåll samt deltagarlista. Då får ni också information om hur och var ni beställer era resor!

Resor kommer att samordnas ut till Almåsa för samtliga deltagare när vi vet vilka som kommer att delta och vilka tider ni anländer samt var ni anländer.

För att få ner kurskostnaden så kommer vi att göra en ansökan för var och en som anmäler sig till kursen från stiftelsen. Detta innebär att vi behöver uppgift på årsinkomst till var och en. Om ni lämnar fullständigt personnummer när ni anmäler er och ger erat medgivande så kommer vi att ta fram era årsinkomster via skatteverket.

(Om man väljer att inte lämna personnummer och medgivande till att vi tar reda på er årsinkomst så kommer kursavgiften ligga på 800: -/pers)

Ni som har beviljad personlig ledsagare/assistent under helgen så är det de som beviljat assistent som står för hans/hennes kostnad. Detta omfattar resa, kost, logi och arbetstid.

Kom ihåg att berätta om du behöver särskild kost, om du har ledarhund eller om det är något annat vi bör tänka på!

Då vi har begränsat antal platser till kursen är det först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen till en inspirerande, trevlig och lärorik helg!