Förbundsjurist

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, verkar för ökad självständighet samt driver med en stark röst frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskanslitet har vi tre verksamhetsområden, som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv - ett liv utan begränsningar. Till vår verksamhet söker vi nu en:

Driven och analytisk förbundsjurist

Drivs du av att arbeta för alla människors lika värde och därmed också rättigheter? Då kanske det är dig vi söker!

Vi på SRF söker nu en driven och strukturerad person till vår tjänst som förbundsjurist. Förbundsjuristens roll kommer att ha stort fokus på intressepolitiskt arbete och på att arbeta proaktivt för att på olika sätt hjälpa våra medlemmar. Rollen kommer att fungera som ett juridiskt stöd för rikskansliet i Stockholm och till viss del även distrikten ute i landet. Tjänsten har arbetsuppgifter som till exempel:

  • Internt stötta och utbilda i juridiska frågor, prejudikatsfall och andra typer av ärenden
  • Delta vid vissa förhandlingar
  • Stötta i framtagande av och/eller författa remissförfaranden
  • Hålla internutbildningar inom lagstiftning och ansökningsförfaranden

Kvalifikationer

Ett krav för rollen är att du har en akademisk juridisk examen.

Vi tror även att du har erfarenhet av att:

  • Arbeta mot statliga myndigheter exempelvis Försäkringskassa och Arbetsförmedling
  • Arbeta med lagstiftning som påverkar personer med synnedsättning, exempelvis Socialtjänstlagen respektive Diskrimineringslagen
  • Arbete i offentlig förvaltning
  • Arbete i idéburna organisationer med påverkansarbete

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta inom organisation eller för grupper med olika funktionsnedsättning
  • Egen erfarenhet av synskada

Som person tror vi att du är positiv och lösningsorienterad. Du är öppen och har god analytisk förmåga. Du kan snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter och skickligt hantera flera processer samtidigt. Rollen har ett strategiskt fokus men du behöver tycka om att omsätta strategi i praktik, till individnivå. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kan innehålla resor.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med inledningsvis sex månaders provanställning. Tillträdesdag 1 september 2019, eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast, men senast den 31 maj.

Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta intressepolitisk chef Per Wictorsson, tel. 08-39 93 36, per.wictorsson@srf.nu

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-generalist Denise Olsson, tel. 08-39 91 52, denise.olsson@srf.nu.

Facklig representant för Unionen är Joachim Kåhlman, tel. 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt personer med funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.