Intressepolitisk chef


Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, verkar för ökad självständighet samt driver med en stark röst frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskansliet har vi en intressepolitisk grupp med 10 medarbetare där vi jobbar med intressepolitiska, internationella och forskningsrelaterade frågor. Till denna grupp söker vi nu en:

Chef till vår intressepolitiska och internationella grupp

I tjänsten ingår i nuläget att arbetsleda cirka 10 handläggare och en sekreterare samt utveckla vårt internationella samarbete såväl som våra biståndsprojekt.

Du är en del av kansliets ledningsgrupp på fyra personer, som förutom dig utgörs av förbundsordförande, kanslichef/administrativchef och chef för medlems- och uppdragsverksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Leda gruppen med ansvar för medarbetare, budget, planering och uppföljning.
  • Delta i ledningsgruppens arbete där du ska fånga upp, tillvarata och sprida goda initiativ till och från grupperna på kansliet för att skapa synergieffekter dem emellan.
  • Hålla dig á jour om intressepolitiska frågor.
  • Samordna framtagande av beslutsunderlag till förtroendeorganen.

Kvalifikationer

  • Du ska ha erfarenhet av personalledning i en ideell organisation.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet med/inom externa bidragsgivare/finansiärer och projektmedel.
  • Du ska ha erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
  • Egen erfarenhet av synskada är meriterande.

Som ledare är du tydlig, entusiasmerande, lyhörd och jämställd i ditt ledarskap. Du är analytisk, proaktiv och lösningsorienterad. Din förmåga att prioritera utifrån övergripande strategi och målsättningar är mycket god och du har stor förmåga att snabbt sätta dig in i nya situationer och frågeställningar. Du har ett professionellt förhållningssätt oavsett om du möter eller har dialog med en SRF-medlem, en generaldirektör eller regeringskansliets tjänstemän.

Du har en adekvat högskoleutbildning eller motsvarande och förmåga att uttrycka dig väl på svenska som engelska i tal och skrift.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med inledande sex månaders provanställning. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast, dock senast 15 januari. Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta SRF förbundsordförande Håkan Thomsson, tel. 08 39 91 11, hakan.thomsson@srf.nu eller kanslichef Ulrika Norelius Centervik, tel. 08-39 92 31, ulrika.norelius.centervik@srf.nu

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

Facklig representant för Unionen är Joachim Kåhlman, tel. 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 15 januari 2019.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Läs mer om hur SRF hanterar dina personuppgifter

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt personer med funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.