Intressepolitisk handläggare (vikariat)

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet.

Vårt rikskansli med cirka 40 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskansliet har vi en intressepolitisk grupp dit vi nu söker en:

Intressepolitisk handläggare (vikariat)

Tjänsten som intressepolitisk handläggare innebär att du kommer arbeta med vårt intressepolitiska påverkansarbete. Du kommer att arbeta med att ta fram underlag till remissvar, debattartiklar, handlingsplaner, riktlinjer och policydokument men också vara med som sakkunnig i olika sammanhang där vi behöver påverka. Frågor inom organisationens övriga områden kan även komma till att bli aktuella.

Arbetet innebär många kontakter såväl internt inom riksorganisationen och distrikts- och lokalföreningar, som externt med olika aktörer nationellt och internationellt. Du kommer bland annat få ett särskilt ansvar för vår bevakning av relevanta europeiska och nordiska frågor. Dessutom kommer du få ett särskilt ansvar för frågor gällande de allmänna valen 2018.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning, eller motsvarande. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska som arbetsspråk. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med påverkansarbete inom området funktionshinderpolitik. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att leva med en egen synnedsättning eller att arbeta med frågor som rör synskadades levnadsvillkor och rättigheter.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har ett professionellt förhållningssätt - oavsett om du möter och har dialog med en SRF-medlem, någon myndighets generaldirektör eller regeringskansliets tjänstemän. Vi ser även flexibilitet, ansvarstagande och stresstålighet som viktiga personliga egenskaper samt att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast.

Vikariatet är beräknat att pågå till 2018-09-30, med möjlighet till förlängning. Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns ledarhundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta verksamhetsledare Neven Milivojevic, tel. 08-39 93 36, neven.milivojevic@srf.nu

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu

Facklig kontaktperson för Unionen är Jimmy Pettersson, 08-39 94 46, jimmy.pettersson@srf.nu

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 15 december 2017.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.