Projektanställd arkivarie


Vi söker en ny kollega då vi är i en utvecklingsfas

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer på www.srf.nu.

Om tjänsten

Projektanställd arkivarie

Till kansliet söker vi nu en arkivarie som tycker om att arbeta med klassiskt ordnings- och förteckningsarbete. Dina arbetsuppgifter blir att skapa ordning bland föreningens handlingar från 1800-talet fram till i dag. Detta innebär både fysiska och digitala handlingar.


Kvalifikationer

  • Arkivarieutbildning 60 hp – gärna i kombination med andra relevanta ämnen såsom historia eller etnologi.
  • Goda kunskaper i att förteckna arkiv enligt allmänna arkivschemat
  • God IT-vana

Som person behöver du trivas med att arbeta självständigt och ta egna initiativ men också att arbeta i grupp. Du behöver vidare vara stresstålig och effektiv. Att ha en hög integritet då en del av arkivmaterialet omfattas av sekretess är självklart för dig.

Som arkivarie behövs en hög grad av servicekänsla, att du är strukturerad och har god datorvana.

Du talar och skriver svenska obehindrat. Kunskaper i engelska och/eller andra språk är meriterande.

Övrigt

Tjänsten är en 1 årig projektanställning på 100 %.

Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast. 

Tjänsten är placerad i Enskede

Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten under juni kan du kontakta Kanslichef Ulrika Norelius Centervik, tel. 08-39 92 31, e-post. ulrika.norelius.centervik@srf.nu

From den 9 juli är du välkommen att kontakta museiintendent och arkivarie Anna Wallsten, tel. 08-39 92 45, anna.wallsten@srf.nu

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent
Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

Facklig kontaktperson för Unionen är Susanne Haglund tel. 08.39 91 15, susanne.haglund@srf.nu

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 31 juli 2018.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsidentitet, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.