Projektledare kulturprojekt


Vill du vara med att bygga upp en verksamhet för kulturutövande inom Synskadades Riksförbund? Vi söker en projektledare till vårt kulturprojekt.

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer på www.srf.nu.

Om projektet

Vi har under några år haft fokus på att öka antalet medlemmar i organisationen. Nästa steg är att skapa arenor för medlemmarnas engagemang. Här tror vi kultur och hantverksutövande kan vara en viktig del i det arbetet. Dels att visa på hur man kan använda kulturen på olika sätt i verksamheten, men också visa på hur man som synskadad kan fortsätta vara aktiv inom kultur och hantverk.

Projektledare kulturprojekt

Tjänsten som projektledare för vårt kulturprojekt innebär att du bland annat kommer planera, samordna och genomföra kultur och hantverkshelger, men också att tillsammans med den lokala organisationen, bygga upp verksamhet för personer med synnedsättning kan prova på men också återuppta kultur och hantverksutövande.

Arbetet innebär många kontakter såväl internt inom riksorganisationen och distrikts- och lokalföreningar, men också externt att samverka t.ex med studieförbund eller olika kulturverksamheter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation, erfarenhet inom kulturområdet och i synnerhet hur man skapar möjliget till kulturutövande samt att driva projekt.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leva med en egen synnedsättning.

Som person är du strukturerad och har lätt för att skapa kontakter och nätverk. Du har ett professionellt förhållningssätt. Vi ser även flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga som viktiga personliga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänstens placering är på vårt rikskansli i Enskede, Stockholm. Notera att det finns hundar på kansliet.

Tjänsten är en treårig visstidsanställning på 60 procent. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast.   

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten under juni kan du kontakta Kanslichef Ulrika Norelius Centervik, tel. 08-39 92 31, e-post. ulrika.norelius.centervik@srf.nu

From den 9 juli är du välkommen att du kontakta individstödschef
Lena Ridemar, tel. 08-39 91 51, lena.ridemar@srf.nu.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent
Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

Facklig kontaktperson för Unionen är Joachim Kåhlman,  tel. 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 31 juli 2018.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR. Läs mer om hur SRF hanterar dina personuppgifter.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsidentitet, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.