Projektledare rättighetsprojekt


Vill du vara med och skapa förutsättningar för att personer med synnedsättning får sina rättigheter tillgodosedda? Då är det här ett jobb för dig! SRF söker en projektledare till vårt rättighetsprojekt.

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer på www.srf.nu.

Om projektet

Det är svårt för många att hävda sin rätt till olika stöd och insatser från samhället. Vi startar därför nu ett tvåårigt projekt som syftar till att stärka möjligheterna för personer med synnedsättnings att få sina rättigheter tillgodosedda. Projektet syftar till att personer med synnedsättning ska få ökade kunskaper om vilka olika rättigheter man har utifrån gällande lagstiftning och lära sig att göra ansökan om att få del av dessa rättigheter på ett korrekt och effektivt sätt efter vars och ens behov.

Projektledare

Projektledarens roll är bland annat att rekrytera volontärer som ska bli kugghjulen i projektet. I projektet ska vi genomföra en utbildning för dessa i juridik kring lagstiftning viktig för personer med synnedsättning. Tanken är att vi ska samarbeta med två av våra distrikt där projektet påbörjas och metoder kan utvecklas. Under år två ska projektet utvidgas.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en akademisk examen med juridisk inriktning på process- eller förvaltningsrätt, eller liknande. Du kan också vara juriststuderande på väg mot en snar examen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leva med en egen synnedsättning eller att arbeta med frågor som rör synskadades levnadsvillkor och rättigheter.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har ett professionellt förhållningssätt. Vi ser även flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga som viktiga personliga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tvåårig visstidsanställning på 100 procent, eller enligt överenskommelse, med möjlighet till tillsvidareanställning efter projektets slut. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast. Tjänstens placering är på vårt rikskansli i Enskede, Stockholm. Notera att det finns ledarhundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta individstödschef
Lena Ridemar, tel. 08-39 91 51, lena.ridemar@srf.nu.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent
Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

Facklig kontaktperson för Unionen är Joachim Kåhlman tel. 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 31 juli 2018.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR. Läs mer om hur SRF hanterar dina personuppgifter.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsidentitet, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.