Röd dubbeldäckare kör mot Big Ben i London.

Resekoordinator

SRF söker en nytänkande koordinator till vår reseverksamhet

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, verkar för ökad självständighet samt driver med en stark röst frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade. Läs gärna mer på www.srf.nu.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskanslitet har vi 3 verksamhetsområden som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv - ett liv utan begränsningar. Inom verksamhetsområde medlems- och uppdragsverksamheten söker vi nu en:

Nytänkande koordinator till vår reseverksamhet

Vill du vara med och möjliggöra oförglömliga resor och upplevelser för våra medlemmar? Drivs du av att arbeta för att alla människors lika värde och därmed också rättigheter? Då kanske det är dig vi söker!
Vår reseverksamhet SRF Fritid är Synskadades Riksförbunds egen resebyrå. Vi anordnar 15-20 resor och aktiviteter varje år, både i Sverige och utomlands, för våra medlemmar. Det kan vara sol- och badresor, temaresor, storstadsresor, musikfestivaler, vandrings- och cykelveckor.

Tjänsten är både operativ och strategisk och har arbetsuppgifter som till exempel:

  • Ansvar för planering, innehåll och bokning av allt som innefattas i resorna
  • Skriva projektansökningar och arbeta för att få in ekonomiska medel och samarbetspartners för att kunna möjliggöra fler resor
  • Övergripande och strategisk verksamhetsplanering för att skapa ett mångfacetterat och spännande utbud av resor
  • Ha kontakt med såväl medlemmar, samarbetspartners och externa aktörer
  • Budgetering och administrering av utbetalningar och andra kostnadsersättningar

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har akademisk examen med inriktning turism, beteendevetenskap eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du är nytänkande, kreativ och vågar prova nytt. Samtidigt behöver du ha förståelse för de utmaningar och behov som kommer med att vara synskadad. Du behöver trivas med att vara spindeln i nätet och ha en mycket god känsla för planering. Du är bra på att paketera koncept och har goda färdigheter i att ta något från idé till genomförande. Du tycker om att hitta kostnadseffektiva lösningar utan att tumma på kvalitén. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift.
Som person är du strukturerad och noggrann. Du behöver ha förmåga för att hantera flera bollar samtidigt, arbeta mot deadlines och ha god samarbetsförmåga. På vissa resor åker du kanske själv med som ledsagare och du är inte rädd att ta i där det behövs. Det är därför även viktigt att du kan leda grupper, hantera situationer ”ad hoc”och har en god känsla för service och fint bemötande. Du behöver ha god förmåga att se vad som behöver göras här och nu, men också fallenhet för långsiktig planering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du får gärna ha reseledarerfarenhet och projektledarerfarenhet. Meriterande om du haft budgetansvar.

Tjänsten kan innehålla resor och till viss del jourtid under resor, samt att vara behjälplig vid eventuell krishantering.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträdesdag juli-augusti 2019, eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast, dock senast 2019-04-17
Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta chefen för medlems- och uppdragsverksamheten
Lena Ridemar, tel. 08-39 91 51, lena.ridemar@srf.nu.
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-generalist Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu
Efter den 20 mars är du välkommen att kontakta HR-generalist Denise Olsson , tel. 08-39 91 52, denise.olsson@srf.nu
Facklig representant för Unionen är Joachim Kåhlman, tel. 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 17 april 2019. 

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Läs mer om hur SRF behandlar dina personuppgifter

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt personer med funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).
Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.