Veterinär

Vi söker dig som är legitimerad veterinär samt har en gedigen fackkunskap om hundar. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med professionell bedömning och hälsokontroll av hundar. Du har även vana vid att föra konsulterande samtal.

Synskadades Riksförbund är landets främsta företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer här på hemsidan.

Inom SRF bedrivs ledarhundsverksamheten. Denna verksamhet har ett delegerat myndighetsutövande att tilldela och återta ledarhundar. I dagsläget har vi drygt 270 ledarhundar i tjänst som främst är av raserna labrador retriever, schäfer och storpudel. Läs gärna mer på www.srf.nu/det-har-gor-vi/stod-och-service/ledarhundar/.

Ledarhundsverksamheten består idag av fyra ledarhundskonsulenter, vilka jobbar runtom i landet för att dels stötta förare men också administratör, handläggare och verksamhetschef som är placerade på vårt rikskansli. Till denna grupp söker vi nu en:

Veterinär

I tjänsten som veterinär kommer du främst att arbeta med följande:

  • inför inköp av potentiella ledarhundar godkänna hundarna medicinskt
  • medverka vid kurser för ledarhundsförare
  • utföra veterinärkontroller
  • utföra enklare behandlingar
  • följa ledarhundarnas hälsa under den tid de tjänstgör
  • ge ledarhundsförare stöd i medicinska frågor

Du är också den som har kontakt med veterinärkliniker runt om i landet som våra ledarhundsförare besöker. Detta eftersom klinikerna inte får göra kostsamma behandlingar utan vårt godkännande.

Tjänsten utgår från vårt rikskansli i Enskede där vi har en enklare mottagning med utrustning för att göra kontroller och behandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär samt har en gedigen fackkunskap om hundar. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med professionell bedömning och hälsokontroll av hundar. Du har även vana vid att föra konsulterande samtal.

Erfarenhet av ledarhundar och/eller synskadade är meriterande. Vi förutsätter att du behärskar svenska bra i tal och skrift och förstår engelska.

Då du kommer arbeta nära dina kollegor söker vi dig som har lätt för att samarbeta, samtidigt som du trivs i en självgående roll.

För att kunna göra resor i arbetet krävs det att du har körkort B.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-75 procent med inledande sex månaders provanställning.  Tillträdesdag kommer vi gemensamt överens om. Den huvudsakliga tjänstgöringen är förlagd till vårt rikskansli i Enskede.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta individstödschef Lena Ridemar, lena.ridemar@srf.nu, 08 - 39 91 51.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsulent Elin Haupt, 08-39 91 52, elin.haupt@srf.nu.  

Facklig representant för Unionen är Jimmy Pettersson, 08 - 39 94 46, jimmy.pettersson@srf.nu

Har du bestämt dig för att göra något nytt? Skicka då in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3 november till e-post: jobbansokan@srf.nu

I denna rekryteringsprocess jobbar vi med löpande urval vilket innebär att tillsättning kan ske innan annonsens slutdatum. Så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag! Vänligen skriv i ämnesraden vilken tjänst det är du söker.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO). För en bättre könsfördelning ser vi gärna manliga sökande.

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.