Vikarierande arkivarie

Synskadades Riksförbund är landets främsta företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer på www.srf.nu.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm.

Vikarierande arkivarie

Till kansliet söker vi nu en vikarierande arkivarie som tycker om att arbeta med klassiskt ordnings- och förteckningsarbete. Dina arbetsuppgifter blir att skapa ordning bland föreningens handlingar från 1800-talet fram till i dag. Detta innebär både fysiska och digitala handlingar.

Du ansvarar också för andra vanligt förekommande arkivuppgifter såsom:
- utarbeta riktlinjer och rutiner
- hålla utbildningar inom arkiv-och informationshantering
- hantera allmänhetens faktaförfrågningar 

Kvalifikationer

För denna tjänst behöver du ha minst en 60 högskolepoäng inom arkivvetenskap - gärna i kombination med ämnen relevanta för tjänsten såsom historia, etnologi och förvaltningsrätt. Då Synskadades riksförbund har myndighetsansvar för ledarhundsverksamheten är erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning relevant.

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete med arkiv och dokumenthantering, goda IT-kunskaper och kunskaper inom gällande standarder för dokumenthantering, digitalt bevarande och metadata.
- Kännedom om offentlighets- och sekretesslagstiftningen
- Erfarenhet av relevanta digitala system. På Synskadades riksförbund arbetar vi idag med förteckningsprogrammet Klara.

Som person behöver du trivas med att arbeta självständigt och ta egna initiativ men också att arbeta i grupp. Du behöver vidare vara stresstålig och effektiv. Att ha en hög integritet då en del av arkivmaterialet omfattas av sekretess är självklart för dig.

Övrigt

Tjänsten är ett föräldravikariat på 9 månader, med eventuell förlängning. Tjänstgöringsgraden är deltid/heltid med start i början av april eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i Enskede. 

Intresserad?

Välkommen med din ansökan till jobbansokan@srf.nu senast den 28 februari 2017.

Observera att vi går igenom ansökningarna löpande och kan därför komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

 

Har du frågor så går det bra att kontakta:

Ulrika Norelius Centervik, kanslichef, 08- 39 92 31, ulrika.norelius.centervik@srf.nu

Elin Haupt, personalkonsulent, 08-39 91 52, elin.haupt@srf.nu

Jimmy Pettersson, facklig kontaktperson för Unionen, 08-39 94 46, jimmy.pettersson@srf.nu

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.