Vi på Facebook

SRF Dalarna på Facebook

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Nästa snackbar är på gång i eftermiddag denna gång i Malung. Som vanligt blir det nog en trevlig kaffe- o pratstund med medlemmar boende i Malung/Vansbro.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Hej! En debattartikel från Annika Östling, Ordförande Synskadades Riksförbund SRF Dalarna, som nu finns på DD:s webb och kommer i tidningen imorgon!

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Tillgänglig, men inte användbar. Med anledning av Borlänge kommuns svar på vår skrivelse, där vi vill att Borlänge kommun tillsammans med Dalatrafik ska göra om viss länstrafik för att ansluta till en hållplats närmare den nya syncentralen i Borlänge. Där Borlänge kommun svarat att "det är god tillgänglighet till hållplatserna vid E16 och Rv70/Rv50" och därför har vi bjudit in bland annat Elin Norén, landstingsråd och Per-Inge (S) till en mörkerpromenad från en av hållplatserna till syncentralens huvudentré.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Kongressen i Malmö som har pågått i fyra dagar har just avslutats. Bland annat har den nya verksamhetsinriktningen för 2018-2020 klubbats med rubriken "Självständighet ger styrka". Det kommer att handla om rehabilitering/habilitering. Ett antal uttalanden har antagits bland annat "Skrotad handikappersättning hotar synskadades frihet" #sakrahandikappersattningen På bild 1 syns kongressalen med ombuden och presidiet. Bild 2 visar SRF Dalarnas ombud Linda och Susanne. Frånvarande på bilden är Helena. Bild 3 visar Annika Östling som omvaldes som ledamot till förbundsstyrelsen.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  SRF Dalarna o SRF Västerbergslagen deltar på seniormässan i Ludvika. En hel del folk stannade till vid vårt bord o stack nyfiket ner handen i några täckta burkar för att med känseln försöka identifiera olika saker som låg gömda där. Vi fick frågor om bla ledarhundar o hur det fungerar i samhället när man inte ser.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Turnen med våra snackbarer fortsätter, nu senast igår till Hedemora o kafe Valman. Samtalen flödade o ett par nya kontakter knöts. Nu står ett besök i Älvdalen på tur den 19 september.

  -

 7. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vid dagens lokalföreningsträff stod den kommande kongressen, verksamheten 2018 o valåret i fokus. Ett 30-tal medlemmar samlades tidigt i förmiddags för att diskutera dalarnas motioner till kongressen, stadgeförslag o förslaget till nya kongressmål. 52 förslag till medlemsaktiviteter o intressepolitiska inspel till nästa års verksamhetsplan lades fram o ska nu sammanställas.

  -

 8. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Idag har SRF Dalarna haft sin tredje snackbar, denna gång i Rättvik på Friggs konditori. Snackbaren är en förutsättningslös fikastund för medlemmar bosatta i kommuner med liten eller ingen alls aktivitet för synskadade. Ett helt gäng dök upp o fikade, utbytte erfarenheter o småpratade i största allmänhet. Ett par av medlemmarna hade aldrig tidigare varit med på nån aktivitet. Nästa vecka dyker snackbaren upp i Hedemora på Vahlmans cafe.

  -

 9. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  De flesta ledarhundsförarna i Dalarna har haft en träff idag tillsammans med Laila o Marie från ledarhundsverksamheten. Hundarnas hälsa gicks igenom o vi fick chansen att fråga Marie om den egna hundens tillstånd. Tillsammans med Laila tränade vi bla apportering. Regnet har öst ner hela dagen men som tur var kunde vi ha aktiviteterna under tak på logen o i yogalokalen. Träffen hölls på gården hemma hos Annika. Alla var nöjda trots ösregnet o att maten tog slut i förtid... 😂🐾💛

  -

 10. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Ikväll samlades ett gäng sångsugna medlemmar i Tällberg för att sjunga tillsammans med Kalle Moraeus o hans gästartister! Uppskattningsvis var det flera tusen i publiken. Magiskt avslut med Kalle som spelade koppongen på fiol.

  -