Vi på Facebook

SRF Dalarna på Facebook

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Rehabilitering o habilitering i fokus idag när ett 30-tal medlemmar samlades på Scandic i Borlänge. Therese Göras o Stina Angvall från syncentralen berättade om hur rehabiliteringen ser ut idag. Hemtjänst för aktiva, färdtjänst med 2 olika nivåer diskuterades o hur vi kan påverka kommuner som inte har syn- o hörselinstruktörer än att inrätta sådana tjänster.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  #säkrahandikappersättningen Är du intresserad av att åka dit och manifestera tillsammans med massa andra SRF:are från hela landet kan vi samordna en resa här från Dalarna till manifestationen. Anmäl ditt intresse till Sofie på kansliet!

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Missa inte chansen att vara med på SRF Dalarnas öppna årsmöte och säga din mening och påverka besluten som tas! Alla medlemmar bjuds in enligt följande: Datum: Lördag 28 april 2018 Tid: Kl. 12.00-18.00 Plats: Scandic Hotell, Stationsgatan 21-23, Borlänge För anmälan och mer information kontaktar du kansliet, senast 28 februari. Varmt välkomna!

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Nästa snackbar är på gång i eftermiddag denna gång i Malung. Som vanligt blir det nog en trevlig kaffe- o pratstund med medlemmar boende i Malung/Vansbro.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Hej! En debattartikel från Annika Östling, Ordförande Synskadades Riksförbund SRF Dalarna, som nu finns på DD:s webb och kommer i tidningen imorgon!

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Tillgänglig, men inte användbar. Med anledning av Borlänge kommuns svar på vår skrivelse, där vi vill att Borlänge kommun tillsammans med Dalatrafik ska göra om viss länstrafik för att ansluta till en hållplats närmare den nya syncentralen i Borlänge. Där Borlänge kommun svarat att "det är god tillgänglighet till hållplatserna vid E16 och Rv70/Rv50" och därför har vi bjudit in bland annat Elin Norén, landstingsråd och Per-Inge (S) till en mörkerpromenad från en av hållplatserna till syncentralens huvudentré.

  -

 7. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Kongressen i Malmö som har pågått i fyra dagar har just avslutats. Bland annat har den nya verksamhetsinriktningen för 2018-2020 klubbats med rubriken "Självständighet ger styrka". Det kommer att handla om rehabilitering/habilitering. Ett antal uttalanden har antagits bland annat "Skrotad handikappersättning hotar synskadades frihet" #sakrahandikappersattningen På bild 1 syns kongressalen med ombuden och presidiet. Bild 2 visar SRF Dalarnas ombud Linda och Susanne. Frånvarande på bilden är Helena. Bild 3 visar Annika Östling som omvaldes som ledamot till förbundsstyrelsen.

  -

 8. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  SRF Dalarna o SRF Västerbergslagen deltar på seniormässan i Ludvika. En hel del folk stannade till vid vårt bord o stack nyfiket ner handen i några täckta burkar för att med känseln försöka identifiera olika saker som låg gömda där. Vi fick frågor om bla ledarhundar o hur det fungerar i samhället när man inte ser.

  -

 9. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Turnen med våra snackbarer fortsätter, nu senast igår till Hedemora o kafe Valman. Samtalen flödade o ett par nya kontakter knöts. Nu står ett besök i Älvdalen på tur den 19 september.

  -

 10. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vid dagens lokalföreningsträff stod den kommande kongressen, verksamheten 2018 o valåret i fokus. Ett 30-tal medlemmar samlades tidigt i förmiddags för att diskutera dalarnas motioner till kongressen, stadgeförslag o förslaget till nya kongressmål. 52 förslag till medlemsaktiviteter o intressepolitiska inspel till nästa års verksamhetsplan lades fram o ska nu sammanställas.

  -