Vi på Facebook

SRF Dalarna på Facebook

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Igår, 14 april, samlades ett 60-tal medlemmar på Scandic Hotell i Borlänge för årsmöte. Till mötesordförande hade styrelsen bjudit in Gunilla Thomsson som arbetar på riksförbundet i Stockholm och har suttit som ordförande i SRF Uppsala län. Efter genomgång av verksamhetsberättelse och årsbokslut kunde årsmötet ge styrelsen ansvarsfrihet för 2018 års verksamhet. Årsmötet antog även de reviderade stadgarna där den stora punkten var att ändra mötesformen från representantskap till öppna årsmöten där alla medlemmar är välkomna att delta. Till ordförande omvaldes Annika Östling av ett enhälligt årsmöte. ST: Bild 1. Konferenslokalen sett bakifrån med alla deltagare vända mot presidiet där Gunilla, Annika och Bengt sitter. Bild 2. Ledarhundarna Charlie och Trixa bryr sig inte om årsmöte utan sover istället i samma "ostbågeform" bredvid varandra.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Den 8 april samlades ett gäng medlemmar till en Snack-Bar i Dala-Järna. Vi var inbjudna av Bertil och Margareta där de bjöd på kaffe och fika. Under träffen diskuterade vi om vilka aktiviteter direktanslutnas grupp skulle kunna göra under året. ST: 8 medlemmar sitter runt ett ovalt bord i ett vardagsrum och fikar. På bordet ligger en duk och sedan en kaffeservis med tillhörande kaffe och kaka.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Snart drar första kamratstödscirkeln igång! Cirkeln kommer att handla om hur det är att vara synskadad och utifrån vars och ens erfarenheter dela med sej av hur man själv har löst olika problem. Träffarna är uppdelade i olika teman och det är tänkt att man ska träffas vid 6 tillfällen. Platsen och datumet för första cirkeltillfället är ännu inte bestämt då det finns platser kvar för fler deltagare. Skynda dej att anmäla dej till en cirkel som både kan ge dej möjligheter att utvecklas och ge kunskap om dina rättigheter som synskadad. Hör av dej till kansliet för information och anmälan.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Den 27 mars hade Insyn AB och Iris Hjälpmedel "Synexpo", en hjälpmedelsdag på Scandic Hotell i Borlänge. SRF Dalarna deltog under eftermiddagen med information till synskadade som kommit på besök. Förutom de digitala läskameror från Insyn och vardagshjälpmedlen från Iris Hjälpmedel hade vi lite sedelmått och förstoringsglas i kreditkortsformat. Ungefär 50 – 60 personer deltog under eftermiddagen och ett 30-tal stannade kvar för den hjälpmedelsföreläsning som Åsa från Iris genomförde. ST: Från vänster syns Johan från Insyn, Åsa och kollegan Ina från Iris Hjälpmedel och Bengt Bäcke ombudsman SRF Dalarna. De står på rad och ler mot kameran. Bengt har ett band på sig där det står "Synskadades Riksförbund", han håller även sin vita käpp i vänstra handen.

  -

 7. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Den 15-16 mars samlades deltagare från Dalarna, Uppsala län och Västmanland på Galaxen i Borlänge för en regional konferens om samverkan mellan ideella organisationer och myndigheter. Linus Nilsson, verksamhetschef på Hjälpmedelscentralen i Borlänge samt regionalt ansvarig för 7-klövern var inbjuden för att berätta om 7-klöverns arbete och hur man arbetar med gemensamma upphandlingar. Inbjudna var även Anna-Karin Berglund och Eleonor Björnfot från Kooperativet Synvända för att föreläsa om samverkan.

  -

 8. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 9. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Sweeney Todd syntolkas! Missa inte chansen att gå på musikalen den 6 april på Magasinet i Falun. Syntolkade platserna måste bokas på info@dalateatern.se eller 023 777 600 (telefontid 9-11), senast 22 mars. OBS! Först till kvarn, begränsat antal platser. Ledsagare går med gratis. Gratis buss går till föreställningen från Älvdalen, Smedjebacken, Avesta och Malung. Mer info: https://dalateatern.se/forestallningar/sweeney-todd/

  -

 10. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Dags för årsmöte! Söndagen den 14 april på Scandic Borlänge 😃🤓✍️ Anmälan görs till kansliet senast 20 mars!

  -