Vi på Facebook


SRF Dalarna på Facebook

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Ett 30-tal medlemmar roade sej kungligt på Garpenbergs Slott under helgen 14-16 september. Trerätters middagar serverades i balsalen varje kväll med fantastiska smakkombinationer och med stora kandelabrar med tända ljus på borden. Afternoontea med en dignande buffé kunde vi ta för oss av på lördag eftermiddag. Havrevåfflorna till frukost gick också till historien som de godaste. En historisk vandring genom slottets alla salonger och salar genomfördes på lördagen med slottets personal som var mycket kunniga berättare.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vi intog Garpenbergs Slott i helgen 😉

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Intresserad av att prova på att spela golf? Demodagar i handigolf: Samuelsdals golfbana 20 september kl. 13-15. Dalsjö golfbana 21-23 september.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Lördagen den 1 september samlades ett 20-tal medlemmar till en valdebatt på Forum Kvarnsveden i Borlänge. SRF Dalarna hade bjudit in landstingsråd från de olika partierna. Från Socialdemokraterna kom Elin Norén, Ulrik Bergman från moderaterna, Mursal Isa från Miljöpartiet, Maja Gilbert från Vänsterpartiet, John Thornander från Liberalerna, Sofia Jarl från Centerpartiet och Johan Hillerström från Kristdemokraterna. Dalarnas Sjukvårdspartis representant Lisbeth Mörk Amnelius ställde in sitt besök och ingen ersättare kom till debatten. Som moderator för debatten hade vi bjudit in Neven Milivojevic, intressepolitisk chef från riksförbundet. Frågor som togs upp var bla: vita käppen-varför ska synskadade få betala 150 kronor för sin käpp, då det är en förbrukningsvara som kan gå sönder under användandet, väntetiderna i ögonvården, rehabilitering, färdtjänst och nattaxa samt "Är det rimligt att ha sämre levnadsförhållanden för att man har en funktionsnedsättning?" Syntolkning: På bilden syns alla politiker på rad leende mot kameran. Från vänster: Sofia Jarl (C), Mursal Isa (MP), John Thornander (L), Elin Norén (S), Maja Gilbert (V), Johan Hillerström (KD), Ulrik Bergman (M) samt Annika Östling längst till höger.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Kom också ihåg att om du svårt att själv ta dej iväg och rösta kan du ta kontakt med din kommuns valnämnd som ska ha utsett en särskild röstmottagare som kan komma hem till dej och hjälpa dej att rösta. Valförrättarna i vallokalen har skyldighet att hjälpa till och har tystnadsplikt. Om man har rätt till ledsagning kan man ev. få extra tid utöver beviljade timmar för att gå och rösta.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vi söker nu gruppledsagare som kan hjälpa oss vid våra olika arrangemang och resor. Vet du någon som skulle passa så hör gärna av dig till kansliet!

  -

 7. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  I söndags, den 12 augusti, abonnerade vi Aqua Nova i Borlänge för äventyrsbad för våra barnfamiljer. 23 deltagare hade en toppeneftermiddag och kväll! 💦🏊🏼‍♀️ Nu planeras nästa familjeaktivitet: en halloweenfest med spökvandring och övernattning i slutet av oktober! 🕸

  -

 8. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 9. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  I söndags var vi i Ingevallsbo i Avesta och provade på att rida på Islandshästar 🐎. Vi fick först borsta och fixa iordning hästarna för att sedan sitta upp! Till en början provade vi att rida runt gården för att få känna hur de kändes och hitta balansen, sedan gav vi oss ut på tur i skogen och omgivningarna. Extra spännande var det att få uppleva islandshästens speciella gångart, tölt! En toppendag som avslutades med fika! 👍🏻😃🐴

  -

 10. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vi har haft fantatiska dagar på Almåsa! 🥗 Här kommer ett bildregn som sammanfattar vistelsen. 😃🥂🐾☀️🌊🌾🍦🥗💕

  -