Om oss

Visste du att det finns en förening för personer med synskada i Jämtlands län med runt 200 medlemmar. Men vi vill och kan bli fler. Vi är ju faktiskt cirka 1300 jämtlänningar som har någon typ av synskada. Du kanske är en av dem som vi vill ha med.

Att vara med i vår förening innebär att vi blir starkare. Tillsammans kan vi göra mer. Vi kan med större kraft påverka politiker och andra beslutsfattare att göra livet lättare för oss. Detta är en viktig del i vår verksamhet. Även om vi inte ser så bra så ska vi minsann synas!

SITT INTE ENSAM!

Livet behöver inte alls begränsas för att ögonen inte fungerar som de ska. Gå med i vår förening och upptäck glädjen att dela upplevelser med andra i samma situation. Det är kanske det allra viktigaste. Sitt inte ensam, isolera dig inte. Kom med i vår gemenskap. Vi ordnar studiecirklar, fester, utflykter eller bara träffas över en kopp kaffe. Ensam har aldrig varit stark.

Och du som är sambo, släkting, vän eller kompis kan också gå med i vår förening som stödmedlem. Även föräldrar till barn som är synskadade har stort utbyte av att vara med i föreningen.

FÅR DU DEN HJÄLP DU BEHÖVER?

Genom att bli medlem i föreningen får du tips och idéer till vem du ska vända dig när du behöver hjälp som du har rätt till, såsom handikappersättning, färdtjänst, hjälpmedel mm. Ja, allt sådant lägger vi oss också i och ger råd och stöd och trycker på när det behövs.

GÅ MED IDAG

Vi finns i större delar av Jämtland.

AKTIVA LOKALFÖRENINGAR

Strömsund, tfn: 070-575 95 16 ordförande: Bernt Östlund

Åre kommun: Östen Engström 070-676 39 25

Östersund, tfn: 070-592 75 67 ordförande: Lena Eriksson

DIREKTANSLUTNA TILL DISTRIKTET

Synskadade som bor i kommunerna Berg, Bräcke, Krokom och Ragunda är anslutna direkt till distriktet då vi för närvarande inte har aktiva lokala föreningar där.

Ta kontakt med distriktskansliet eller din lokalförening om du har frågor.