Tre deltagare på Hagaberg
Ett av våra prioriterade områden är friskvård. Vi försöker ordna aktiviteter utomhus såväl som inomhus. Här är en glimt från en aktivitet på Hagaberg.

Aktuellt hos oss


Här kan du läsa om vår verksamhet inom Synskadades Riksförbund Stockholms Stad. Under huvudrubriken Medlemsaktiviteter kan du läsa om våra sociala och medlemsinriktade aktiviteter. Under Studier kan du läsa om våra studiecirklar.

Sommaruppehåll

Föreningen har sommaruppehåll i sin verksamhet fram till mitten av augusti. Vi har också begränsade öppettider på kansliet.

Denna vecka, vecka 27, har vi öppet vardagar från kl 10.15 till kl 14.30.

Vecka 28, 29 och 30 är kansliet STÄNGT.

Vecka 31 återgår vi till våra ordinarie öppettider, dvs vardagar kl 09.00-14.30, med lunchstängt mellan kl 12 och 13.

Vi önskar alla medlemmar och vänner en TREVLIG SOMMAR!

SRF Stockholms Stad

 

Manifestation om ledsagning

Om du missade SRF Stockholms stads manifestation utanför Stadshuset den 11 juni och inte har läst artikeln i På Tal Om Stockholm, så kommer den här:

LYSSNA HÄR

2018-06-13

Den 11 juni klubbades äntligen de reviderade riktlinjerna kring ledsagning i kommunfullmäktige och vår manifestation utanför Stadshuset bjöd fint väder och bra uppslutning från oss i SRF Stockholms stad.

Inne på kommunfullmäktige följde en engagerad och relativt insatt debatt om sakfrågan - ledsagning.

Debatten kring ledsagningen, som ni kan ta del av i länken nedan, är en vinst för föreningens arbete och också en vinst för synskaderörelsen i stort. Det visade att en fråga som är avgörande för en mindre del av befolkningen ändå kan få ta stor plats i Stadshuset.

Men det betyder inte att kampen är över, långt därifrån. Det här är bara det första steget mot en fri ledsagning där brukaren har makten. Med hårt arbete och en tro på att vi kan förändra går vi framåt!

Här är länken till ljudupptagningen från kommunfullmäktige 11 juni 2018: 

Vid frågor, kontakta Sandra Lindquist, intressepolitisk ombudsman, på telefonnummer 08-452 22 01 eller e-post: sandra.lindquist@srfstockholm.se

 

2018-04-03

Uppdatering om ledsagningen i Stockholms stad:

För en vecka sedan klubbades stadens nya, reviderade riktlinjer för ledsagning i socialnämnden och nu kommer de att gå ut på remiss för att sedan slutligen beslutas av kommunfullmäktige.

Denna version är en klar förbättring av det förslag som skulle ha klubbats i februari, med tydligare skrivning om skillnaden mellan ledsagning och följeslagare och en bredare ansats vad gäller ledsagningens ändamål.

Alltså ett stort steg i positiv riktning i kampen för rätten till ledsagning på brukarens villkor!

Vid frågor eller funderingar, kontakta ombudsman Sandra Lindquist på 08-452 22 01 eller e-post sandra.lindquist@srfstockholm.se

  1. Medlemsaktiviteter

  2. Internationellt besök

  3. Årsmöte 2018

  4. GDPR ditt nya dataskydd