Torsdagscafé med underhållning av Eva och Hasse från High Five
På torsdagscaféerna brukar vi ha någon form av program, ofta i form av underhållning. På bilden är det Hasse och Eva från High Five som spelar.

Torsdagscaféer

På torsdagscaféerna har du chans att träffa andra synskadade, lära känna nya människor, fika och lära dig något matnyttigt.

Våra torsdagscaféer

Torsdagscaféet håller öppet i Gotlandssalen, Gotlandgatan 44 på Södermalm, vanligen en torsdag i månaden mellan klockan 13 och 15.

Alla medlemmar, anhöriga och intresserade som vill veta mer om Synskadades Riksförbund, eller bara umgås över en fika, är varmt välkomna. Ingen anmälan.

Du kan köpa hembakat kaffebröd eller smörgås och kaffe/te till starkt subventionerat pris: Kaffe/te med tilltugg kostar 20 kronor, och vill du ha en smörgås kostar det 30 kronor.

Vi har varierande teman. På flera caféer har vi haft boktips. Vi tar gärna emot fler boktips, så kan vi dela med oss av dem senare.

Den 14 september hade vi valcafé, då gästerna diskuterade med styrelsen vilka frågor som är viktiga att arbeta med inför valet 2018.

Den 12 oktober var temat Fråga distriktssköterskan. Med stor kunskap svarade hon på våra frågor omkring vardagliga olyckor och hälsoproblem.

Den 16 november berättade Annika Lundin Jonsson om våra fyra stora rovdjur: Vargen, björnen, järven och lodjuret. Hon spelade också upp de olika djurens läten.

Den 14 december blev det julsånger och julemys. "The Jingle Belles" (Madeleine, Sandra och Hasse) underhöll med julsånger och inbjöd till allsång i de mest kända låtarna.