En man med vit käpp går på en gångbana.

Aktiviteter på gång!


Här hittar du de aktiviteter som är närmast på tur Du hänger väl med?!

Politisk debatt för dig

Du som medlem hälsas välkommen till en politisk debatt inför dem allmänna valen som genomförs 9 september. Vid detta tillfälle har du möjlighet att höra hur våra politiska partier ställer sig i frågor som är intressanta för synskadade inom regionen. Det kommer också finnas möjlighet för er att ställa frågor som rör regionens (före detta landstingets) område.

Datum: tisdag 29 maj 2018
Tid: kl. 17.30-20.00
Plats: Kungsgatan 62, 5 tr, "Storan", Uppsala

Kaffe och smörgås serveras från kl 17:30. Debatten startar kl 18.00 och avslutas cirka kl 20.00. Hemresa kan beställas från kl 20.15. Debattledare är SRF:s intressepolitiska chef Neven Milivojevic.

Vi har förberett de politiska partiföreträdarna att vi vill höra deras syn på bland annat tillgängligheten till kollektivtrafik och sjukvård, ögonvården, syncentralens viktiga uppgift i rehabiliteringskedjan, ledsagning på sjukvårdsinrättningar inom regionen samt regionens ansvar för tilläggsinformation till synskadade.

Vi har bjudit in samtliga politiska partier som idag finns representerade i regionfullmäktige. Kom och lyssna, och ställ din fråga!

Sista anmälningsdag är tisdag 22 maj.

Syntolkad visning i Gamla Uppsala

Datum: Söndag 3 juni
Tid: Kl 13.00 – 13.50
Pris: 70 kr per person

Samling sker kl 12.45 utanför ingången till Gamla Uppsala museum, adress: Disavägen (buss nr 2 går dit).

Under visningen kommer vi att ta en 50 minuters promenad i området med en del stopp. Guiden kommer att berätta om
högarnas och områdets historia från 500-talet och in i medeltiden. Promenaden kommer leda oss från högarna till kyrkan och ut mot platån bakom kyrkan där det en gång stod en mäktig kungshall.

Vi hoppas på fint väder. Skulle oturen vara framme och det regnar håller vi visningen inne på museet. Promenaden går bra att göra med rullstol eller rullator.

Efter visningen kan de som vill för egen kostnad gå och äta på restaurang Gamla Uppsala Food Court som ligger 700 meter från Gamla Uppsala museum. Meddela vid anmälan om du vill följa med och äta.

Sista anmälningsdag är torsdag 24 maj.