En man med vit käpp går på en gångbana.

Aktiviteter på gång!


Här hittar du de aktiviteter som är närmast på tur Du hänger väl med?!

Årets fritidsdag: En dag i Roslagen

Lördagen den 25 augusti anordnar SRF Uppsala län kultur- och fritidsgruppen den årliga bussresan. Samling sker i Uppsala kl 09.00 vid Vaksala torg, Storgatan, Kulturhuset. Beräknad återkomst är kl 18.00.

Denna sensommardag åker vi österut, mot en av Roslagens, vackraste pärlor, Öregrund. Men färden fortsätter. En båt väntar oss, och efter ca 30 minuter när vi kliver i land befinner vi oss på scouternas ö, Vässarö.

Under rundvandring, där både rullator och rullstol tar sig fram, berättar guiden om ön och dess historia. Lunchen intas inte vid någon lägereld utan serveras i matsalen.

Vi vänder åter med båten till Öregrund. På Café Wilma serveras eftermiddagskaffet. En stund senare börjar resan tillbaka till Uppsala.

Deltagaravgiften är 250 kr för vuxen och 100 kr för barn 3-16 år. För dig som är i behov av särskild kost anmäler du detta när du gör din anmälan. Har du frågor så kontakta Anna-Lisa Sundell, tfn 070 811 93 45 eller al.sundell@telia.com

Sista anmälningsdag är tisdag 21 augusti.

 

Brukarrådets nästa möte

Nästa möte med brukarrådet som SRF har tillsammans med syncentralen handlar om digital tillgänglighet i vardagen. Distriktsstyrelsen prövar nu nya arbetsformer för brukarrådet. Från och med höstens möten kommer vi att bjuda in alla medlemmar att vara med på våra möten. Kravet är att du anmäler dig i förväg.

Brukarrådet har kontinuerligt kontakt med syncentralens chef och personal. Dessutom är länets syn- och hörselinstruktörer adjungerade till mötena.

Nästa möte med brukarrådet äger rum 19 september kl 13.30 – 16.00 i Uppsala. Vi kommer att vara på Kungsgatan 62, 5 tr, i "Storan". Tema för detta brukarrådsmöte är synskadades digitala tillgänglighet via nätet och smarta telefoner.
Vill du delta så anmäl dig senast 14 september till vår ombudsman Wieslaw Wasowski på 018 - 56 09 23 eller uppsala.lan@srf.nu

 

 

Syntolkad teater: Den fria viljan

En musikalisk komedi om människor, stjärnor & sjungande hjärnor.
Plats: Uppsala Stadsteater
Datum: Lördag 29 september
Pris: 260 kr
Tid: Kl 18.00 på Stora scenen. Förhandsinformation kl 17.00 där vi får träffa skådespelarna.
Syntolk: Nico Psilander
Sista anmälningsdag: Måndag 27 augusti.
Inbetalningskort samt biljetter, där det står hur lång föreställningen är, skickas ut efter sista anmälningsdagen.

Är människan i grunden verkligen ansvarig för sina gärningar? Eller är tvärtom allt som sker i våra liv ett enda stort lotteri?

Sam jobbar som skådespelare och är mitt i en omfattande livskris. Han börjar utveckla en allt större förståelse för den rånmördare han nu gestaltar och inser snart att han i samma situation, om han haft samma bakgrund, nog hade reagerat precis likadant som brottslingen. Den förtvivlade regissören Claire försöker hjälpa honom att hitta tillbaka till sin roll och till sig själv. Hon irriteras dock av de figurer som dyker upp på repetitionerna. En manipulativ psykoterapeut, en teatergalen hjärnforskare, en städerska utan någon som helst förståelse för scenkonst och till sist – Adolf Hitler själv. Hitler har ett budskap lika tydligt som omvälvande. Den fria viljan finns. Det enda som behövs för att få den att existera är ... musik!

Erik Gedeon står för text, musik och regi i denna svarta och samtidigt ironiskt glittrande komedi som ogenerat jonglerar med filosofi, hjärnforskning och kvantfysik. I kärnan är Den fria viljan dock en hyllning till teatern: teatern på scenen, skåde-speleriet vi alla medverkar i ute i verkligheten och den lilla teatern inne i våra huvuden.

Medverkande: Lolo Elwin, Daniel Engman, Göran Engman, Aksel Morisse, Bashkim Neziraj, Stina Nordberg, Mikaela Ramel och Emelie Wallberg. Musik: Tomas Ebrelius och Sanna Hodell.

 

Informationsdag om punktskrift

Har du en synnedsättning som innebär svårigheter för dig att läsa vanlig text? Du kanske inte längre ser vad som står på kryddburkarna i köket eller på medicinförpackningarna! Du skulle vilja göra egna anteckningar eller kunna tyda vad som står på knapparna i hissen.

Här kommer ett gyllene tillfälle att få information och möjlighet att testa punktskrift! Du får veta mera om punktskriftens historia, vilken nytta du kan ha av den och hur man kan lära sig punktskrift. Du får lära dig några enkla ord, känna med dina fingrar och uppleva ett nytt sätt att läsa.
Det är inte så svårt som du kanske tror. Kom till SRF:s lokal på Kungsängsgatan 48 i Uppsala och upplev denna nya känsla!

Datum: Torsdag 4 oktober 2018
Tid: Kl 9.30 - 16.00
Sista anmälningsdag: Måndag 3 september

Aktiviteten är gratis och du blir bjuden på lunch.

Om du har några frågor kring punktskriften så ring gärna Bengt Troberg, tfn 076 831 58 63.