Aktiviteter på gång!

Här hittar du de aktiviteter som är närmast på tur Du hänger väl med?!

Syntolkad teater: Ett skri i natten

Datum: Lördag 24 februari
Plats: Uppsala Stadsteater, stora scenen
Tid: kl 16:00 på Stora scenen
Förhandsinformation kl 15:00 då vi får träffa skådespelarna
Pris: 215 kr
Syntolk: Nico Psilander
Sista anmälningsdag: Torsdag 18 januari.

Ett skri i natten - en hemsk komedi: Ett ensligt gods, en mörk och stormig natt 1938. Det är 20 år sedan godsets ägare, den excentriske miljonären George Stanley avled. Nu samlas släktingarna för att läsa testamentet.

Ett skri i natten – en hemsk komedi är en nyskriven pjäs av Anders Lundin, känd från scen och TV, samt Hans Marklund, flitigt anlitad regissör till teater, musikal och show.

Regi: Hans Marklund.
Medverkande: Anna Carlson, Göran Engman, Jesper Feldt, Åsa Forsblad Morisse, Nadja Hussein, Linda Kulle, Gustav Levin, Mikaela Ramel och David Rangborg.

Inbetalningskort samt biljetter med information om hur lång föreställningen är, skickas ut efter sista anmälningsdag.

 

Häng med till Stockholm den 27 februari!

Välkommen till gemensam manifestation för att säkra handikappersättningen

Tisdagen den 27 februari planerar riksförbundet (SRF) en manifestation för hela organisationen, för att protestera mot förändringarna av handikappersättningen.

Regeringen förväntas föreslå att nuvarande handikappersättning ska avskaffas och ersättas med en merkostnadsersättning. En sådan reform skulle slå hårt mot synskadades ekonomi, vardagsliv och personliga integritet. Den minskar också vår möjlighet till egenmakt och självbestämmande.

Du som är medlem i någon av lokalföreningarna eller är direktansluten inom Synskadades Riksförbund Uppsala län är välkommen att delta i denna aktivitet.

Vi åker gemensamt i abonnerad buss från Uppsala tisdagen den 27 februari. Avresa från HSO Kungsgatan 64 kl 8.30 mot Stockholm och Mynttorget utanför Sveriges Riksdag. Vill du ha en fika innan vi åker så måste du vara på plats kl 08.00. Distriktet betalar dina resekostnader till och från den bokade bussen på Kungsgatan.
Hela dagen är kostnadsfri!

Manifestationen vid Mynttorget beräknas vara klar senast kl 12.00 då vi återvänder mot Uppsala. På resan tillbaka gör bussen ett uppehåll någonstans norr om Stockholm där vi hittar en trevlig restaurang där vi bjuds på lunch.

Denna inbjudan går ut till alla synskadade medlemmar i distriktet men du är välkommen att kostnadsfritt ta med dig en seende om du vill. Det finns som vanligt med några gruppledsagare.

Anmälan senast fredag den 23 februari till vårt kansli, tel 018-56 09 24 eller via e-post uppsala.lan@srf.nu.

Välkommen till en trevlig dag och en viktig manifestation för vår framtid!
Låt oss tillsammans fylla en buss!

Styrelsen och personal inom
SRF Uppsala län

Bayersk afton med underhållning

Datum: Lördag 17 mars
Tid: Kl 17.00 – 21.00

Plats: Kungsängsgatan 48, 2 tr. Uppsala
Pris: 50 kr
Sista anmälningsdag: Måndag 12 mars.

Klädsel: Lite dressat skadar inte!

Lördagen den 17 mars dukar vi upp på 48-an för en Bayerskinspirerad afton. Vi kommer att bli underhållna av Bengt Troberg som tar med sig sin gitarr. Han har lovat att alla som vill får vara med och sjunga!

Vi serverar bratwurst med surkål, surdegslimpa och senap och till detta dricker vi vatten, läsk eller te. Det kommer att finnas möjlighet att köpa öl och cider för självkostnadspris. Glöm inte att ta med dig kontanter, och det viktigaste av allt: ett glatt humör!

OBS! Begränsat antal platser.