Presentation av distriktets valberedning

Vi börjar med presentation av Petter Lindström, sammankallande i distriktets valberedning

Hej alla läsare av vår hemsida!

Jag heter Petter Lindström och har på distriktets årsmöte 2017 blivit utsedd till sammankallande i distriktets valberedning och vill gärna presentera mig lite på ett kortfattat sätt.

Jag föddes i Norge 1957 den 11 oktober strax utanför Oslo.

Jag flyttade våren 1960 till Sverige och en ort som då hette Tobo bruk, men heter i dag bara Tobo. I bruket finns det fina byggnader bevarade och där bor jag ännu kvar.

När jag fyllde 13 år upptäckte mina föräldrar att jag blev mycket irriterad och sur när jag tittat på TV en hel kväll och detta var inte så konstigt, jag hade fått problem med mina ögon! Orsaken var Retinits degeneration som ofta leder till blindhet.

I dag kan jag bara se skillnad på ljus och mörker.

Jag har varit aktiv inom Unga synskadade som i dag heter Unga med synnedsättning samt SRF Tierp där jag haft uppdrag som ledamot och ordförande och slutligen hamnade jag i SRF Uppsalas distriktsstyrelse.

Jag lämnade allt arbete inom SRF under flera år men kom tillbaka igen och sitter i dag som sammankallande valberedare i distriktet.

Jag har hunnit fylla 60 år och vet hur viktigt det är att vi ska ha en stark organisation för att kunna bemöta samhällets krav på infrastruktur med allt vad det innebär av tillgänglighet när vi ska resa, handla vår mat, hälsa på nära och kära, klara av det digitala samhäller och hitta ett arbete som vi ska klara som synskadade.

Kraven på dig och mig kan vara både små som stora.

Jag vill på detta sätt uppmana er att kontakta mig som valberedare, jag är övertygad att det finns en hel del som någon gång blir förbannad eller ledsna över problem ni stött på i vardagen.

Du kan mycket väl vara en av de kandidater vi söker för att få en starkare distriktsstyrelse så tveka inte att kontakta mig på följande sätt:

Mobil hem: 073-932 53 88 Mobil arbete: 072-245 98 70

E-post hem: petter.57@telia.com E-post arbete: petter.lindstrom@samhall.se