Kongressinfo 3


Ankomst och utcheckning

Vi är garanterade incheckning klockan 15.00 både 25 och 26 oktober.

Ledsagarna från varje delegation hämtar nycklar till sin grupp.

Rummen som har ledarhund kommer att prioriteras först, för att de ledarhundsförare som önskar det, ska kunna lämna ledarhunden på rummet.

Utcheckning söndag 29 oktober är senast klockan 10.00!

Vi har två grupprum där vi kan ställa bagage. Rummen kommer att vara uppmärkta med ”Tåg” respektive ”Flyg”. Märk upp ditt bagage ordentligt med namn och gärna ett annat tydligt kännetecken så det blir lätt att hitta.

Kontantfritt

Hotellet är helt kontantfritt. Vill du sätta upp något på rummet, måste du registrera ditt kreditkort i receptionen, alternativt betala med kreditkort varje gång du köper något. Baren är öppen för inköp av drinkbiljetter från klockan 14 – 18 torsdag till lördag.

Allergier

Hotellet är helt nötfritt under hela kongressen på grund av allergier. Receptionen kommer även att informera externa gäster om nötallergi. Ta därför inte med dig något som innehåller nötter till kongressen.

Vänligen respektera också att många är allergiska eller känsliga mot starka dofter såsom parfym och rakvatten. På kongressen deltar både pälsdjursallergiker och ledarhundsekipage. Vi uppmanar alla ledarhundsförare att använda den vänstra och den mittersta ingången till kongressalen samt alla pälsdjursallergiker att använda den högra ingången.

Yrkanden

Alla uppmanas skicka in sina yrkanden till kansliet senast den 20 oktober, helst via epost till registrator@srf.nu, så kan behandlingen i plenum förberedas av kongressordförandena och gå smidigare. Yrkandena produceras på läsbara medier och finns tillgängliga under kongressen. Skriv vilken punkt på dag-ordningen och vilken motion yrkandet avser samt vem som gör yrkandet. Självklart kommer det även finnas möjlighet att lägga yrkanden i plenum.

Utställare

I Breakouten, som är belägen strax utanför kongressalen, hittar ni våra utställare. Följande utställare kommer finnas på plats:

Torsdag

SRF Skåne

Söderberg & Partners Securities AB

Bankomat AB

Fredag

SRF Folkbildning tillsammans med ABF

Almåsa konferens

Svensk Syns hjälpmedelsföretag, där bland annat Polarprint, LVI och Iris kommer vara representerade.

Lördag

Almåsa Konferens

Ljudbokens hederspris

App för inomhusnavigering

SRF Skåne har tagit fram en app för att underlätta inomhusnavigering. På torsdagen finns det möjlighet för er som är intresserade, att besöka SRF Skånes bord för mer information och testa appen på hotellet. Appen som heter Kwenda, finns att ladda ner via Appstore. I dagsläget finns appen endast för Iphone.

Konstutställning

Synskadade konstnärer och konsthantverkares förening, SKKF, har en utställning med verk från 22 konstnärer. Utställningen hittar ni i korridoren till höger om trappan.

Berätta att du ska på kongress

Du som är kongressombud eller kanske kandidat till förbundsstyrelsen. Berätta gärna det för medierna på orten där du bor. Kanske har någon i ditt distrikt skrivit en kongressmotion som fler bör känna till. Vänd dig gärna till tv, radio och tidningar och tipsa.

Övrigt

Under fredagen kommer Ögonvårdspriset att delas ut och Åsa Regner, barn-, äldre- och jämställhetsminister, kommer besöka vår kongress.

Under lördagen blir det ett seminarie om ”Rehabilitering idag och framtidens möjligheter” av Arnt Holte, generalsekreterare från Norges Blindeforbund.

 

Väl mött på kongressen!

Synskadades Riksförbund
Ulrika Norelius Centervik, kanslichef