Facebook


Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vardagstips! Behöver du borra någonstans? Borra först med en liten borr för att markera plats och riktning. Borra därefter det riktiga hålet. Håll armen som stöd mot kroppen. En drillborr är lättare att använda än en elektrisk. Sätt en tejpbit, gummisnodd, träkloss eller trä en tunn lagom lång plastslang på borren för att markera hur djupt den ska borra. Ur handboken "Vardagstips för personer med synnedsättning". Beställ den för 75 kronor + porto genom att mejla kontorsservice@srf.nu eller ringa 08-39 92 20 #syntolkning Närbild på en person som håller i en borr och borrar i en träplanka.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  "Mycket handlar om synlighet, att personer med funktionsnedsättning syns i samhället" sa Hannes Lagrelius i sin medverkan i Musikhjälpen alldeles nyss. Missade du Hannes? Inga problem, vi kommer att lägga upp klippet i efterhand så fort det finns tillgängligt. #mh18 #syntolkning Hannes i Musikhjälpens studio. Han står framför en mikrofon och pratar, bakom honom syns röda väggar och granrisgirlanger med lampor i.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  ”Offra inte grupper på digitaliseringens altare.” Digitaliseringen utestänger 100 000-tals personer. Kommande regering måste ge tydliga besked om hur den personliga kontakten mellan myndigheter och invånare ska fungera. Det skriver Synskadades Riksförbund och flera andra förbund i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Dela gärna länken. https://www.svd.se/offra-inte-grupper-pa-digitaliseringens-altare

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Seger för Zebastian Molin! I går gick tio kilometer klassiskt av stapeln i världscupen i parasport – och vann, det gjorde blinde Zebastian.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Sankta Lucia är synskadades skyddshelgon. Kanske beror det på att namnet Lucia betyder "den lysande". Det finns också mer dramatiska förklaringar – bland annat att Lucia ska ha rivit ut och gett bort sina ögon. Läs mer om Lucia på vår webbplats: http://bit.ly/legenden-om-lucia #syntolkning I ett luciatåg skrider ledarhundar och sjungande personal på SRF. Såväl hund som människa bär glittrande pynt.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund lämnar samarbetsorganisationen Lika Unika. Sedan årsmötet den 30 maj saknar Lika Unika Federationen både ordförande och valberedning. Administrationen har länge varit eftersatt och engagemanget bland medlemsförbunden svalt. SRF går därför ur Lika Unika den 1 januari 2020. Du kan läsa mer på vår hemsida: http://bit.ly/lämna-likaunika #syntolkning Lika Unikas logotyp, som består av texten "Lika Unika federationen mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning" och grönsvarta prickar, och Synskadades Riksförbunds logotyp på en vit bakgrund.

  -