Facebook

Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  I veckans Radio SRF: * Senaste nytt om handikappersättningen * Möt Yetnebersh Nigussie som tagit emot det alternativa nobelpriset * Normalt åldrande, finns det? * Möt två från den nya förbundsstyrelsen Lyssna på programmet: http://radio.srf.nu/arkiv/2017/1208.html St: En porträttbild på Yetnebersh Nigussie som har svart lockigt hår, örhängen och halsband. Hon har kavaj och en gul tröja.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Veckorna går fort och snart är det dags att förbereda julmaten och då gäller det att ha koll på kryddorna. Visste du att om du märker kryddlocket med punktskrift kan du återanvända det när det är dags att köpa en ny burk? Då kan du krydda dina kött- eller vegobullar på ditt vis. Vilket är ditt godaste recept på julmat? För fler tips, köp eller ladda ner nya upplagan av boken ”Vardagstips för personer med synnedsättning”, http://www.srf.nu/vardagstips Syntolkning: Sex stycken kryddburkar står på rad på en ljus köksbänk och en vit kakelvägg i bakgrunden. Alla kryddburkar har en grön remsa på sig med kryddans namn i punktskrift.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Stort grattis till staden Lyon, vinnare av utmärkelsen som EU:s mest tillgängliga stad, Access City Award 2018. Här tar Lyons vice borgmästare emot priset av EU-kommissionären Marianne Thyssen. Syntolkning: Framför en videoskärm står vice ordförande med kort mörkt hår och mörk klänning. I sin hand håller hon en pris-statyett. Bredvid henne står Marianne, som har mörkt hår till axlarna, glasögon och mörka kläder. Framför dem står flera fotografer och åhörare sitter och lyssnar.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Missa inte årets julkalender från Oboj! Möt Josefin, Nima och deras kompiar i Rädda granarna. Du hör ett nytt avsnitt varje dag fram till julafton. Lyssna här: www.srf.nu/julkalender eller i Oboj-podden. Syntolkning: Flera mörkgröna granar med snö på står bredvid varandra i en skog.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  – Parasporten är lika lite förskonad från sexuella trakasserier som det övriga samhället. Med den här enkäten har vi fått kunskap som gör att vi kan skapa en bättre och trygg idrott, fri från övergrepp, säger Johan Strid, generalsekreterare i Parasport Sverige. Läs hela artikeln "#metoo i parasporten" här, http://www.srf.nu/nyheter/vara-nyheter/2017/metoo-i-parasporten/ Syntolkning: En svart pratbubbla med texten: "...få massa sexuella personangrepp och osanna påståenden om att jag som tjej legat med alla i mitt lag".

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Just nu befinner sig en stor delegation från Sverige på Malta för att delta i en konferens med EGDF, den europeiska ledarhundsfederationen. Konferensen gästas även av Maltas president Marie-Louise Coleiro Preca. På bilden hälsar hon på Sara Shamloo Ekblad, ordförande i Sveriges Ledarhundsförare - SLHF.

  -