Facebook


Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Visst kan man segla fast man inte ser! Tidningen På Kryss hängde med vår branschförening Seglare med Synnedsättning när de hade en segelhelg ombord Skonaren Kvartsita.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Idag, tisdag den 18 september, är vår telefonväxel stängd. Detta beror på att vi byter till en ny leverantör av telefoni. Läs mer på vår webbplats.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Schysst attityd är förutsättningen för ett bra arbetsklimat. Häng med till Örebro i veckans Radio SRF där vi hälsar på Catrin och Agneta på jobbet. Dessutom hör du mer om domen som slår fast att Försäkringskassan har diskriminerat en synskadad förälder. Lyssna: http://radio.srf.nu/arkiv/2018/0914.html

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Dom idag: Försäkringskassans otillgängliga webbtjänster är diskriminering – Det är bra att denna dom slår fast att jag utsatts för diskriminering. För mig och alla andra blinda föräldrar innebär det ett hopp om att Försäkringskassan faktiskt måste tillgängliggöra tjänsterna skyndsamt, säger Ulrika Norelius Centervik.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Utredning om synskadades rätt att personrösta med bibehållen valhemlighet utlovas av justitieministern. Syntolkning: Väljare står i gröna valbås. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7037513

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Smarta idéer i vardagen – möblera Sammanhållen möblering med fria gångytor är viktig för att du ska kunna röra dig obehindrat i bostaden. Mattor kan placeras som ledstråk så att du lätt känner med fötterna var du går. Tips ur Vardagstips för personer med synnedsättning. Välkommen och beställ boken från kontorsservice@srf.nu eller ring 08 -39 92 20. Den finns i tryckt text, på daisy och i punktskrift, pris 75 kr + frakt. Samt gratis för nedladdning på http://www.srf.nu/vardagstips Syntolkning Fötter i randiga tofflor på en brokig matta mönstrad med bär och blommor av olika slag.

  -