Facebook


Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund önskar Er alla en glad midsommar! Syntolkning Junivalparna Noddi och Nova i Årets ledarhundskalender. En svart och en ljus labradorvalp i färd med att äta jordgubbar från ett fat på ett trädgårdsbord.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Idag öppnar Almåsa Konferens igen efter tio intensiva veckor av renovering och ombyggnation. Radio SRF har hälsat på för att kolla in hur det ser ut efter renoveringen. Lyssna på säsongens sista Radio SRF här: http://radio.srf.nu/arkiv/2018/0620.html St: Bild på nya receptionen på Almåsa. Det är ganska rörigt och det syns att renoveringen är i sitt slutskede.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vad är en ledarhäst och hur funkar det? Jan Johannesson från Halmstad har ett spännande projekt på gång med sina söta och duktiga amerikanska miniatyrhästar Marta och Rosita 😍😍😍🐴🐴. Läs mer i kommande nummer av SRF Perspektiv. Syntolkning: Filmklipp där Jan går med två små hästar bredvid sig på en gångbana bredvid en mindre bilväg. Jan har vit käpp, svart jacka och jeans. Hästarna är drygt 80 centimeter i mankhöjd, den ena är brunvit, den andra svartvit.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Hur ska det bli med poolen på Almåsa är en av frågorna som diskuteras vid dagens organisationsråd. Vad tycker du? Borde det byggas en ny pool eller är det inte så viktigt? Följ diskussionen i Radio SRF. Vi direktsänder organisationsrådet som börjar kl 10. Lyssna via www.radio.srf.nu.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Schablonen för blinda och gravt hörselskadade behålls. Riksdagen har precis klubbat beslutet om den nya merkostnadsersättningen. Syntolkning: SRF:s kampanjbild med texten #säkrahandikappersättningen i gula bokstäver och prickar mot en svart bakgrund. http://www.srf.nu/nyheter/vara-nyheter/2018/schablonen-for-blinda-och-gravt-horselskadade-behalls/

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Grattis alla studenter! Visste ni att den första kvinnliga blinda studentskan hette Vera Löfroth? Hon tog sin examen 1946 på Stockholms Samgymnasium. Men vägen dit var inte lätt. Efter grundutbildningen på Tomtebodaskolan ville hon inte bara ägna sig åt hushållsarbete. Men studier var inte att räkna med – särskilt inte för kvinnor. Vera tog dock saken i egna händer och lärde sig språk hemma med hjälp av radion, och gick sedan på folkhögskola för att få betyg på sina kunskaper. Efter det kunde hon söka till gymnasiet. Vera blev senare diktafonskriverska hos Arbetsmarknadsstyrelsen, styrelsemedlem i De blindas förening (senare SRF) och arbetsledare för kopisterna på De Blindas Förenings tryckeri. Vera Löfroth (senare gift Linghede) har lärt många punktskrift, både synskadade och seende. Syntolkning: Svartvitt tidningsurklipp som visar en bild på Vera i studentmössa, vit klänning och är nästan täckt av blombuketter. #student #punktskrift

  -