Facebook


Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Just nu njuter många av välförtjänt ledighet i sommarvärmen. Men kanske är du sugen på en ny utmaning till hösten? Just nu har vi flera spännande lediga tjänster på vårt rikskansli i Enskede. Till exempel söker vi en arkivarie, två projektledare och en it-supportadministratör. Tror du att något av det här kan passa dig så kika in på srf.nu/jobb och läs mer! Vi önskar en trevlig sommar med en bild över Hårsfjärden tagen från synskaderörelsens egen konferensanläggning Almåsa där många synskadade tillbringar sin semester.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vårt sista möte i Almedalen i år blev med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP). Vi lyfte frågan om problemet med den bibehållna valhemligheten för oss synskadade, vilket ministern var väl medveten om. Vi hann också prata lite om digitaliseringens möjligheter och hot. På bilden står kulturministern i mitten med Maria Sjötång till vänster och Niklas Mattsson till höger.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Under Almedalsveckan Synskadades Riksförbund berättar för, regeringens särskilda utredare av framtidens socialtjänst, Margareta Winberg om förbundets syn på den så kallade Laholmsmodellen. – I Laholm har personer med ledsagning enligt LSS fritt antal ledsagartimmar, sa SRF:s andra vice ordförande Maria Thorstensson. Syntolkning Margareta Winberg har solglasögon ovanpå det korta ljusa håret och en mörk mönstrad kraglös jacka. Maria Thorstensson har en somrig rosa blus med dekor. De sitter i LO:s hörna.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Vad tycker du om Perspektiv och Radio SRF? Under sommaren genomför vi en större läsarundersökning för att ta reda på vad ni medlemmar tycker, vi vill få tips, feedback och veta vad som kan göras bättre. Vi gör undersökningen på telefon, så svara när vi ringer om du vill vara med och påverka! Läs mer på vår hemsida :) http://www.srf.nu/nyheter/vara-nyheter/2018/vi-genomfor-lasarundersokning-for-perspektiv-och-radio-srf/

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Idag på Socialdemokraternas dag i Almedalen vänder vi oss till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren med vårt budskap: Att Socialdemokraterna på allvar måste värna om ledsagningen inom LSS. Syntolkning: Lena Hallengren har en ljus tröja och en svart kofta. Hon har ljust lockigt hår ner till axlarna. Neven Milivojevic har kortklippt hår, glasögon, en smårutig skjorta och gula byxor. På axeln hänger SRF:s svarta axelremsväska.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Dag 5 i Almedalen: Vice ordförande Niklas Mattsson leder idag 14:30 ett panelsamtal om digitalisering är en möjlighet eller ett hot mot demokratin och lika rättigheter. Kom gärna förbi ABF- tältet! Syntolkning av bilden i länken: En svartvit bild där Olof Palme står på Almedalsscenen och håller tal. http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/51157#.WzyKqMOYfHM.twitter

  -