Facebook

Våra senaste Facebookuppdateringar

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbunds före detta kanslichef Eva Björk avled under onsdagen efter en kort tids sjukdom. I veckans Radio SRF minns arbetskamrater och förtroendevalda Eva och hennes långa engagemang i synskaderörelsen. Eva Björk blev 65 år. Lyssna på programmet: http://radio.srf.nu/arkiv/2017/1215.html Syntolkning: På bilden syns Eva tillsammans med sin ledarhund på gångvägen utanför SRF:s kansli i Enskede.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  År 1953 fick Tomtebodaskolan besök av Stockholms Lucia Britta Nordling. Visste du att den heliga Lucia är synskadades skyddshelgon? Läs mer om legenden om Sankta Lucia här, http://www.srf.nu/leva-med-synnedsattning/jag-har-en-synnedsattning/legenden-om-sankta-lucia/ Syntolkning: Britta har ljust lockigt hår, en vit särk och en luciakrona med tända ljus på huvudet. Två flickor med kjol och blus står framför henne. Flickorna har varsin rosett uppsatt i sina hår.

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  I veckans Radio SRF: * Senaste nytt om handikappersättningen * Möt Yetnebersh Nigussie som tagit emot det alternativa nobelpriset * Normalt åldrande, finns det? * Möt två från den nya förbundsstyrelsen Lyssna på programmet: http://radio.srf.nu/arkiv/2017/1208.html St: En porträttbild på Yetnebersh Nigussie som har svart lockigt hår, örhängen och halsband. Hon har kavaj och en gul tröja.

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Veckorna går fort och snart är det dags att förbereda julmaten och då gäller det att ha koll på kryddorna. Visste du att om du märker kryddlocket med punktskrift kan du återanvända det när det är dags att köpa en ny burk? Då kan du krydda dina kött- eller vegobullar på ditt vis. Vilket är ditt godaste recept på julmat? För fler tips, köp eller ladda ner nya upplagan av boken ”Vardagstips för personer med synnedsättning”, http://www.srf.nu/vardagstips Syntolkning: Sex stycken kryddburkar står på rad på en ljus köksbänk och en vit kakelvägg i bakgrunden. Alla kryddburkar har en grön remsa på sig med kryddans namn i punktskrift.

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Stort grattis till staden Lyon, vinnare av utmärkelsen som EU:s mest tillgängliga stad, Access City Award 2018. Här tar Lyons vice borgmästare emot priset av EU-kommissionären Marianne Thyssen. Syntolkning: Framför en videoskärm står vice ordförande med kort mörkt hår och mörk klänning. I sin hand håller hon en pris-statyett. Bredvid henne står Marianne, som har mörkt hår till axlarna, glasögon och mörka kläder. Framför dem står flera fotografer och åhörare sitter och lyssnar.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Missa inte årets julkalender från Oboj! Möt Josefin, Nima och deras kompiar i Rädda granarna. Du hör ett nytt avsnitt varje dag fram till julafton. Lyssna här: www.srf.nu/julkalender eller i Oboj-podden. Syntolkning: Flera mörkgröna granar med snö på står bredvid varandra i en skog.

  -