Kontaktföräldrar

Nedan finner ni våra nationella kontaktföräldrar. Hör gärna av dig till någon av dem om du vill ha stöd i din föräldraroll. Vill du hellre själv bli kontaktad eller vill du bli kontaktförälder, mejla till barnoforaldrar@srf.nu så vidarebefordras dina kontaktuppgifter.

Johan Ericson, Skärhamn

Felicia föddes 2009 med en utbredd hjärnskada, vilket bland annat innebär grav synskada. Hon är rullstolsburen men kan ta sig fram med sin NF Walker. På vardagarna går hon i skolan. Hon älskar att rida och njuter av att bada/simma.

Felicia har personlig assistent.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 070-5653836
E-post: johan@ericson.se

Helena Eriksson, Kungsängen

David är född 2000 och blind på vänster öga, ser ca 0,2 med det högra. Gillar att åka slalom och snowboard. Har även provat på andra idrotter bland annat friidrott, judo och showdown. Har varit och tävlat i friidrott i Eskilstuna. Tycker att det är bra att passa på när de anordnar prova-på-dagar.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 070-3287896
E-post: eriksson.helena@live.se

Anna Hellström, Upplands Väsby

Min son är född 2001 och har den ärftliga ögonsjukdomen Stargardt’s vilken är den vanligaste formen av ärvd ”ungdoms-makuladegeneration” och påverkar den del av näthinnan som kallas för gula fläcken. Han har en synskärpa på 0,16 men periferiseendet är inte påverkat. Tidigare spelade han både fotboll och hockey. Han gillar djur, spela datorspel och att åka slalom.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 073-3145161
E-post: anna@hellstroem.se

Dorota (Lotta) Hertzman, Jursla, Norrköping

Sarah är född 2003 och har Colobom sedan födsel på båda ögonen med synbortfall uppåt med begränsad vidvinkelsyn. Saknar samsynthet och ser ungefär 30%. Hennes största intresse är hästar och rider sedan många år. Är en fena på att simma och är mer under vatten än över.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 070-5193607
E-post: dorota.hertzman@telia.com

Petra Sikeborg, Söderhamn

Viktoria Karlsson är född 1997. Hon blev blind när hon var 4 1/2 år gammal. Hennes största intresse är friidrott och det är längdhopp som hon tycker är roligast. Vi bor i Söderhamn.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 073-2429330
E-post: petrasikeborg@live.se 

Åsa Eriksson, Gagnef

Oliver är född 2004. Han har RP, Retinitis Pigmentosa, vilket innebär att han inte har något mörkerseende. Han har även begränsad syn i vidvinkelseendet. Hans synfel förändras hela tiden och vid vuxen ålder kommer han att bli blind. Oliver är en sportig kille som spelar innebandy, fotboll, golf och gillar allt som har med sport att göra.

Mina kontaktuppgifter:
Telefonnummer: 070-3959155
e-post: asa.eriksson@gagnef.se