En flicka hoppar i vattnet från en brygga
Bad är en av de allra viktigaste ingredienserna för ett riktigt härligt sommarläger.

Sommarläger på Tveta 2020

Vattenskidor, badring, vattenkrig och bad – allt vi behöver är vatten! Häng med på årets sommarläger på Tvetagården den 21-27 juni 2020.

Viktig information om covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följande åtgärder har vi satt in för att minska smittspridning så mycket som möjligt:

• Vi minskar antal deltagare, max 25 deltagare
• Vi kortar ner lägret till 5 dagar, lägret pågår mellan den 21-25 juni (se mer info i det bifogade dokumentet)
• Ha aktiviteter utomhus i så stor utsträckning som möjligt
• Förtydliga hygienrutiner: alla ska tvätta händerna innan och efter varje måltid, toaletterna städas varje dag, handsprit ska finnas tillgänglig vid varje entré
• Undvik närkontakt i den mån det går, vid ledsagning håller vi i armen eller axeln
• Bordservering istället för buffé

Vi vill även påminna alla deltagare om att inte komma till lägret om du har förkylningssymptom, som snuva, hosta eller feber. Är ditt barn i en riskgrupp så är rekommendationen att inte åka på läger. Läs mer på Folkhälsomyndighetens om symptom och riskgrupper: https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Mer om sommarlägret

Veckan efter midsommar samlas vi från hela landet på Tvetagården i Södertälje. Vi kommer att bada, fiska, paddla kanot, grilla korv, sjunga, busa, rida och klättra klättervägg. Den som vill kan också åka vattenskidor eller badring och den som vågar kan vara med på vattenkrig.

SJ tåg går till station Stockholm Syd, därifrån åker vi en gemensam buss till Tvetagården. Vi kan också möta upp på Arlanda för de barn som kommer med flyg.

Våra ledare har erfarenhet av att arbeta med barn med synnedsättning. Några arbetar som pedagog i förskola eller skola. Vartannat år anordnar vi utbildning i Hjärt- och lungräddning för alla våra ledare. För att kunna göra vistelsen så bra som möjligt för ditt barn och för att kunna tillgodose just ditt barns behov önskar vi att ni meddelar på mail eller telefon om det är något särskilt vi behöver veta om just ditt barn.

Det är mycket viktigt att meddela om ditt barn äter medicin och att ledarna får tydliga instruktioner om hur vi kan hjälpa till med den. Lägergården är inte lämplig för rörelsehinder.

SRF:s läger för barn och ungdomar är drog- och rökfria med noll tolerans.

Lägerplats: Tvetagården i Södertälje, Stockholms län
Målgrupp: Barn och ungdomar med synnedsättning 7-16 år
Avgift: Medlemmar 1400:-, för två barn 2200:-,icke medlemmar 2000:-, ingen flerbarnsrabatt, inkluderar kost och logi, samt aktiviteter och utflykter under lägervistelsen. Riksförbundet står för barnets resekostnader

Sista anmälningsdag: 18 maj

Ladda ner anmälningsblankett till våra läger