Loggan består av ett rosa tassavtryck följt av texten skaka tass i svart. under texten står #skakatass

Kampanjinformation

Tillsammans ska vi inom SRF uppmana riksdagens ledamöter att skaka tass på att: Avblåsa planeringen att flytta ledarhundsverksamheten från SRF till MFD, inte riva upp eller ändra ledarhundslagen samt avsätta tillräckliga resurser för ledarhundens framtid och därmed även för en väl fungerande ledarhundsverksamhet, inklusive framtida kompetensförsörjning.

I början av april fick alla distrikt och ledarhundsklubbar material inför kampanjstarten som ärvar den 25 april. De material som skickats ut är:

  • SRFs rapport "Vem ska ansvara för ledarhundar" i svart, på CD och punkt
  • En sammanfattning av rapporten
  • Foldern "Livet med ledarhund" i svart, på CD och punkt
  • Rosa tass-skyltar som har dubbelsidigt tryck
  • Flyers

Alla kan bidra i kampanjarbetet med att ta gruppbilder där man håller upp de rosa tassarna. Bilderna kan vara på ett möte ni har, med folk ute på stan, på bussen, i mataffären och så vidare. Det bilden säger att vi är många som vill skaka tass för att rädda kvar ledarhundsverksamheten. Bilderna ska ni lägga upp på Facebook och Instagram. Ni får också gärna skicka bilderna till SRF riks.

Det alla också kan göra är att ta kontakt med riksdagsledamöter som kommer från respektive län och informera dem i sakfrågan. Om de delar vår uppfatting kan vi ta skaka tass bilder med dem också.

#skakatass på att behålla ledarhundslagen

Varför vill regeringen vill flytta ledarhundverskamheten från oss till Myndigheten för delaktighet (MFD)? #skakatass på att behålla 2006 års ledarhundslag!