Cypern resenärer badar i havet. Foto: Mona Svensson
Cypernresenärer badar i havet. Foto: Mona Svensson

SRF Go sommar och höst 2020

Här är SRF Go-katalogen för sommar och höst 2020. Anmäl dig senast den 10 januari.

Gå till innehållsförteckningen

Du kan anmäla dig till våra resor via hemsida, telefon, brev eller e-post till och med den 10 januari. Under vecka 3 sker uttagning genom lottning av de resor som presenteras i denna katalog. Givetvis går det att anmäla sig till reservlistan även efter detta datum.

Att åka på SRF-resor är en medlemsförmån endast för medlemmar i Synskadades Riksförbund.               

Resorna är uppdelade i "långa" (sol- och badresor, storstäder och liknande utomlands) och "korta" (i Sverige samt vissa weekendresor).

För att så många som möjligt ska kunna resa med oss har vi maximerat antalet till en "lång" och en "kort" resa per person och katalog. Du kan fortfarande lämna intresseanmälan för fler resor ur katalogen.
Tänk på att du kan bli erbjuden en reseplats oftare om du står på reservlistan på flera av våra destinationer.

De cirkapriser som finns i katalogen kan komma att ändras beroende på förutsättningar eller reseföretagens eventuella prisändringar. Däremot lägger SRF Go! inte på någon avgift utöver detta pris. Avbeställningsavgift ingår oftast i resor bokade via en resebyrå. Om det inte finns tillräckligt många anmälda, ställer vi in resan.

Alla utgifter vad gäller ledsagare betalas av SRF Go!

Vi försöker även hjälpa dig som har någon ytterligare funktionsnedsättning efter bästa förmåga.

Vill du resa med dina barn så är ni välkomna att anmäla er på de flesta resor. Fråga däremot innan om hotellet erbjuder barnfaciliteter. Barnrabatter finns på många resor.

Var och en är ansvarig för egen hälsa, hygien och andra personliga behov. Det är viktigt att förstå att den som har hälsoproblem eller svårigheter att gå inte bör anmäla sig till vandringsresor. Eller att den som ogillar att sola och bada inte väljer sol-, bad- och charterresor.
Även om våra resor sker i grupp kan du hitta på egna aktiviteter efter överenskommelse med den andra ledsagade personen och ledsagare.

Lottning

Många undrar hur lottningen går till. Det finns ingen förtur förutom att vi ibland försöker lotta en medlem som är ny inom SRF eller aldrig har varit på resan med oss i en särskild ordning.
Vid lottningen deltar Paulina Korbak och Pia Lundborg samt SRF:s controller, Kenneth Östlund. Han ser till att processen sköts enligt reglerna. Alla anmälda lottas till resorna som de anmält sig till och en reservlista upprättas. Därefter meddelas personer om de fick plats på resan eller om de står på reservlistan. I sådana fall får medlemmen också veta sin reservplats.
Som generella regler kan man bli lottad på en längre resa (en vecka) och en kortare resa (några dagar) per katalog. Det finns större chans att komma med om man har anmält sig till flera resor. Men det är inte möjligt att delta i alla resor även om man har anmält sig till samtliga.
När vi får ett avhopp kontaktas första valbara personen från reservlistan. Det innebär att om en person som önskar ett enkelrum med avgång från Stockholm hoppar av resan kan vi inte enkelt byta ut denna mot ett par som anmält sig tillsammans eller den som vill bo i ett dubbelrum alternativt vill flyga från någon annan stad. Sådana förändringar görs i avstämning med researrangören och i mån av byte av flygstol eller rum. Det är därför personer som har reservplats längre ner, ibland kan prioriteras vid sena avhopp och får möjlighet att åka med oss. 

Anmälan

För att anmäla dig till en resa fyller du i anmälningsblanketten.
Har du frågor kan du kontakta Paulina Korbak på 08-39 92 90 eller Pia Lundborg på 08-39 93 23. E-post: go@srf.nu.

Innehållsförteckning

För dig som gillar musik

För dig som gillar träning och utmaning

För dig som gillar buss/tågresor med program och reseledare

För dig som gillar sol och bad

För dig som gillar havet och båtar

Minibuss i Sverige

För dig som vill testa något nytt

Nyheter

Viktigt att veta om resor och ledsagare 

För dig som gillar musik

Nyhet! Melodifestivalen final i Stockholm 7 mars

Häng med oss till Friends Arena i Solna, Stockholm och upplev Sveriges största musikfestival!

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin leder showen. Melodifestivalen arrangeras för 60:e gången i rad och bjuder in till en riktig folkfest! 

Vi tillhandahåller ledsagare som syntolkar showen så att du verkligen får en fantastisk upplevelse. Syntolkning bör även finnas i SVT-appen.

Pris: 1 000-1 300 kr (beror på om du vill sitta på bakre eller främre parkett vid s.k. Geenroom)
Ingår: sittplats på parkett 
Tillägg: boende 700 kr (del i dubbelrum) och resa. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Visfestivalen i Västervik v 28

2020 fyller Visfestivalen i Västervik 55 år. 

Visfestivalen är Västerviks äldsta och mest välkända evenemang. Hit vallfärdar folk från Sveriges alla hörn för att lyssna till härlig musik och uppleva den magiska stämningen i Slottsruinen under tre kvällar.

Du kan även träffa din favoritmusiker på hotellet där vi övernattar, eftersom de flesta artisterna bor på Stadshotellet.

Följ med oss på en musikalisk resa i det klassiska sommarsverige.

Pris: 3 800 kr
Ingår: 3-dagars biljetter och  nätter i dubbelrum med frukost. 
Tillägg: enkelrum ca 2 800 kr och resa

Tillbaka till innehållsförteckningen

Den populära musikfestivalen Way Out West 13-15 augusti

Way Out West är en internationell musikfestival med världskända som uppträder på Göteborgs scen i Slottsskogen 13-15 augusti.

Mer information hittar ni här https://www.wayoutwest.se/

Festivalen erbjuder fängslande musik, fest och kultur i hela tre dagar. Alltifrån de mest intressanta nykomlingarna till världsartister som Prince, Lana Del Rey och Kanye West har besökt festivalen. Runt 100 artister besöker festivalen under dessa tre dagar, så vill du bli inspirerad och uppleva magi är Way Out West något för dig! 

Vi bor enkelt på ett vandrarhem i Majorna, 20 minuter till fots från Slottsskogen. Det är dubbelrum med våningssängar och delat badrum.

Visste du att om du har en årsinkomst under 186 000 kr för 2018, kan du söka bidrag genom SRF? 

Pris: 3 200 kr
Ingår: tredagarsbiljetter för personer över 18, del i dubbelrum för 3 övernattningar och frukost. 
Tillägg: enkelrum fr 790 kr och resa  

Tillbaka till innehållsförteckningen

För dig som gillar träning och utmaning

Guidad vandring i Sixtorp naturreservat 26-28 juni

Välkommen till en helg ute, där du får utforska och upptäcka naturen, lära dig spännande saker, röra på dig, umgås med andra, ta det lugnt och bara njuta tillsammans med oss! 

Du följer med naturguiderna Ann-Sofi Eliasson och David Tverling ut på spännande äventyr under 2 innehållsrika dagar där du får uppleva naturen med dina sinnen och kropp. Du kommer få lära dig färdigheter som att göra eld, laga mat utomhus och andra roliga saker. Givetvis finns det möjligheter och tid för att bara vara också. Vi bor på Sixtorp som ligger utanför Örebro, mitt i naturen, med närhet till naturreservat och bad, och som även har uterelax med badtunna och bastu. 

Ledsagarna som är med är friluftsmänniskor i yrkesverksam ålder. Gruppen jobbar utifrån sina förutsättningar. Vi behöver vara minst 20 personer för att resan blir av.

Det är även möjligt att ta med sin ledarhund. Fråga om det vid anmälan.

Du bör vara vid god hälsa för att trivas på denna resa. Boendeförhållandet är av enkel karaktär. Kläder för alla väder. 

Pris: 1 895 kr
Ingår: alla måltider (2 frukostar, 2 luncher, 1 grillbuffé, 1 kvällsmat), boende, guider, badtunna, bastu och kallbad.
Tillägg: resa.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fjällvandring med Friluftsfrämjandet

Denna resa arrangeras av Friluftsfrämjandet i Norrland. Mer information kommer finnas på hemsidan https://www.srf.nu/det-har-gor-vi/resor-med-srf-fritid/

Anmälan görs till Inga-Lill Nyberg, Friluftsfrämjandet Norr, telefon 070-567 90 31.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Tandemcykling med naturupplevelse på Gotland 20-24 juli

Gotland är en plats full av möjligheter, en plats för puls, en plats för avkoppling. Möjligheterna är många, valet är ditt. Varför inte cykla längs havet, se raukarna och avsluta på ett mysigt fik i Visby?

För att trivas på denna resa behöver du vara beredd på att cykla med din ledsagare minst en mil om dagen. Ledsagare som kommer med är idrotts- eller cykel intresserade.

Vi bor centralt på fina Best Western Solhem Hotell i Visby. 

Pris: 3 500 kr
Ingår: boende i dubbelrum med frukost och cykel
Tillägg: enkelrum 3 000 kr och resa.  

Tillbaka till innehållsförteckningen

För dig som gillar buss/tågresor med program och reseledare

Magiska Skottland med buss 8-17 september

Vi tar oss med en bussresa till magiska Skottland. 

Vad sägs om att besöka det mycket populära slottet Stirling Castle från filmen "Braveheart"? Eller högländerna från den prisvinnande serien "Outlander"?

Vi färdas även till en av de största sjöarna, Loch Lomond. I Tarbet stiger vi ombord på en båt som tar oss på en vacker tur över sjön till Inveruglas där vår buss möter oss för vidare färd genom de skotska högländerna.

Cairngorms nationalpark och dess enastående natur står på agendan. Vi når den lilla orten Kincraig belägen i ett nationalparksområde. På vägen stannar vi i den charmiga staden Pitlochry där det viktorianska arvet är tydligt i den tjusiga arkitekturen. Här besöker vi ett av landets alla whiskydestillerier. 

I Skottland erbjuds många spännande upplevelser. På denna resa behöver man gå i olika terräng.

Pris: 12 700 kr. Rolfs flyg och buss
Ingår: buss t/r (bussen startar i Ulricehamn och kör längs västkusten), 7 övernattningar i dubbelrum, 2 övernattningar i dubbelhytt, 9 frukostar, 8 middagar, båttur på Loch Lomond, vallhundsuppvisning, rundvisning Blair Athol Distillery, entré Stirling Castle, rundtur i Edinburgh, reseledare och avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum 3 575 kr.  

Tillbaka till innehållsförteckningen

Vackra Rhendalen 5-11 september

Upplev Rhen- och Moseldalen i en härlig kombination av vin och vatten! 

Det här en bussresa som riktas till de som vill besöka den vackra miljön i Tyskland, röra på sig och gillar att åka buss.

Våra dagar fylls av ett fantastiskt landskap där vinrankorna klättrar i täta rader på de branta sluttningarna och gamla riddarborgar tornar från höjderna. Vi besöker pittoreska byar och städer vars vindlande kullerstensgator är kantade av korsvirkeshus, fyllda av butiker och vinstugor.

I Assmannshausen får man smaka på de tyska specialiteterna: bauernbratwurst, potatissallad och ett glas öl eller vin. 
Det finns möjlighet att göra en extra båtutflykt på floden Rhen.  

Under resan passerar vi en rad byar och slott och ser de vackra vinodlingarna från båten. Det finns även tid för lite shopping på minnesmärket Niederwalddenkmal.

Pris: 6 200 kr. Rolfs flyg och buss
Ingår: buss t/r (bussen startar i Ulricehamn och kör längs västkusten), 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledare och avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum 995 kr, lunch och vinprovning 28 €, båttur på Rhen från 145 kr. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Danska idyller bussresa 2-7 augusti

I Ribe möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den charmiga lilla staden. I centrum finns stadens domkyrka och små kullerstensgator med fina sten- och korsvirkeshus. 

På en halvdagsutflykt till Odense på Fyn möts vi av en lokalguide för en rundtur i Danmarks tredje största stad. Staden är stolt över sin berömde son Hans Christian Andersen vars födelsehus finns bevarat. Han har även tillägnats ett eget museum. 

Samsö är en ö med lugnt tempo och öns cirka 4 000 invånare är fördelade på ett tjugotal små byar och samhällen. Vår lokalguide visar oss runt och berättar om öns historia. Fram till 1990-talet var ön relativt okänd bland danskarna men efter den danska TV-serien "Polisen" på Samsö blev ön omtalad. 

Pris: 7 400 kr. Rolfs flyg och buss
Ingår: buss t/r (bussen startar i Ulricehamn och kör längs västkusten), 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar, 4 middagar, utflykter enligt program, reseledare och avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum från 1 195 kr.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Inlandsbanan med Höga Kusten 23-28 juni

En omväxlande resa med både buss och tåg. Vi åker med Inlandsbanan mellan Mora och Östersund. Under resan upplever vi Dalarnas och Jämtlands vackra natur. Vi övernattar även två nätter i Kramfors och gör en heldagsutflykt till Unescoskyddade Höga kusten med vacker natur och intressanta sevärdheter. 

Ombord finns tågvärdar som berättar om naturen och sevärdheter längs vägen. På vår färd passerar vi bland annat Orsa, Åsarna och Brunflo.  

Vi besöker bland annat Höga kustens besökscenter Naturum som ligger vid foten av Skuleberget. Vi kommer också att passera en av världens längsta hängbroar, Högakustenbron över Ångermanälven. I Barsta finns ett av de äldsta kvarvarande kapellen från Gävlefiskarnas tid.

I Sundsvall får vi en guidad rundtur med lokalguide. 

När vi kommer till Döda fallet kan det vara nivåskillnader, där man exempelvis bitvis behöver gå i trappor. Men resan är inte klassad som någon ansträngande typ. 

Det går bra att boka på ett anslutningspaket för att komma till Göteborg dagen innan. I paketet ingår resa med tåg/buss, en övernattning i dubbelrum i centrala Göteborg samt en frukost. Åker man från Stockholm kostar det från 795 kr/per person/väg. På avresedagen stannar bussen på flera olika orter och hämtar resenärer på väg.

Pris: 6 900 kr. Rolfs flyg och buss
Ingår: buss t/r, 5 övernattningar i dubbelrum, 5 frukostar, 5 middagar, utflykter enligt program, reseledare, avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum från 1 450 kr. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

För dig som gillar sol och bad

Familjeresa till Mallorca 3-11 oktober

Den här resan riktas till familjer. Hotellet ligger vid stranden och är anpassat för barn, det finns många faciliteter som barnpooler, lekplatser och annat som skapar en rolig och trygg miljö för småbarnsfamiljer. Det finns även möjlighet att boka resan med helpension.

För den aktiva finns gruppträningspass och för den som är sugen på en lugnare semester rekommenderar vi den långgrunda sandstranden. På Sunwing Alcudia Beach är även vissa pooler uppvärmda.

Inkvartering är i lägenhetsdelen Nueavas Palmeras. Det är möjligt att mot avgift uppgradera rum till en högre standard. Hotellet har inte handikappanpassade rum, men det går att bo på hotellet om man är rörelsehindrad. Fråga oss innan anmälan!

Avgångar från Kastrup, Landvetter och Arlanda.

Pris: 10 200 kr. Barnrabatter finns. Länk till Vinghotellet: https://www.ving.se/spanien/mallorca/alcudia/sunwing-alcudia
Ingår: flyg, del i enrumslägenhet, frukost, mat på flyget, transfer och avbeställningsskydd. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Porto Platanias Beach & Spa på Kreta, 2 veckor 

Porto Platanias Beach & Spa är ett fint hotell med ett perfekt, strandnära läge i Platanias. På hotellet finns det flera härliga poolområden, och den omtyckta stranden ligger bara några meter bort. Barnen har flera barnpooler att välja mellan, samt barnklubb och lekplats. Luftkonditioneringen är centralstyrd och några av poolerna är uppvärmda. De vuxna kan skämma bort sig med ett besök i hotellets spa eller träna på gymmet. Närmaste centrum ligger 150 m bort, medan Chaniastaden ligger 13 km bort. Minimarket finns också på hotellområdet. 

En milslång sand- och grusstrand löper längs Platanias. På vissa delar av stranden finns kalkstensplattor i vattnet. På stranden finns också solstolar att hyra. 

Det går bra att uppgradera sitt rum mot avgift eller köpa till halvpension.

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Avgiften på ca 3 € per lägenhet och natt tas på plats.

Avgångar från Malmö, Göteborg och Arlanda 12-26 september. Det är klimatkompenserad resa.

Pris: 14 600 kr. Ving 
Ingår: flyg och del i enrumslägenhet, frukostbuffé, transfer, mat på flyget och avbeställningsskydd.
Enkelrum: ej klart 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Rhodos 9-16 september

Tillbringa sommarsemestern på omtyckta hotell Mythos Beach Resort! Denna hotellanläggning i toppklass ligger alldeles vid stranden i Afandou på Rhodos och passar hela familjen. Det finns mycket att göra både för barn och vuxna. De bekväma lägenheterna är modernt inredda och i restaurangerna serveras fräsch, näringsrik mat – och barnen har en egen buffé att plocka från. Det finns gott om plats vid de trevliga poolerna och havet ligger på en armslängds avstånd. Det är 1,8 km till centrum och man kan promenera dit eller ta en taxi. 

Stranden vid Mythos Beach Resort är en klapperstensstrand med inslag av sand. Det förekommer småsten på stranden och i vattnet. Badskor rekommenderas. 

Det finns avgångar från Stockholm och Göteborg. OBS! ankomst till Arlanda är mitt i natten kl 2:25.

Pris: 9 600 kr, Apollo
Ingår: flyg, del i boendet, frukostbuffé, flygtransfer, mat på flyget, avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum från 3 500 kr.

Tillbaka till innehållsförteckningen

För dig som gillar havet och båtar

Kryssning till Helsingfors 1-5 juli

Ta båten till Helsingfors och upplev pampig arkitektur, het bastukultur, barer, shopping och högklassiga museer. Här möter klassisk design nya konstformer. På båten kan ni njuta av en á la cartemeny, shoppa i tax free eller koppla av i hytten. 

Du kan gå runt i Hagnäs, Salutorgets och Sandvikens saluhallar. Hagnäs saluhall är folklig och anspråkslös, men fylld av kvalitetsmat. Hit går Helsingforsborna. Stämningen är tidlös och man får en känsla för hur det var i Helsingfors för ett par generationer sedan.

De som är litteraturintresserade kan gå i Kjell Westös fotspår och besök Kaserntorget, Eira och andra miljöer som skildras i böckerna.

Finsk husmanskost är verkligen att rekommendera, det hittar du på en klassisk krog så som Savoy, Sea Horse eller Kosmos.

Boende på det fina hotellet Original Sokos Hotel Presidentti som ligger 2 km bort från hamnen. Ditt kan man promenera, ta en stadbuss eller en taxi.

Pris: 3 250 kr. TallinkSilja
Ingår: en del i B-hytt och i hotellrum i Helsingsfors, frukostbuffé, 1 Á la carte 2-rätters och 1 middagsbuffé på båten.
Enkelrum: ej klart

Tillbaka till innehållsförteckningen

Sommarkryssning på Östersjön

Med Birka Cruises kan du kryssa från Stockholm 2-4 dygn till resmål som Höga Kusten, Luleå, Vasa, Rügen, Lübeck, Köpenhamn, Bornholm, Gotland och Klaipeda. 

Ombord väntar en hel värld av upplevelser. God mat, dans, underhållning, shopping, spa, jympa och provningar. Däremellan kopplar du av i solen och njuter av utsikten när vi glider fram i lugn takt.

Offerten för en lång kryssning är inte klar för i år men så fort informationen släpps i december, kommer jag skicka ut till alla anmälda.

Pris: 3 500-4 300 kr. Birka Cruises
Ingår: 4 dygn resan och boende i dubbelrum inkl halvpension och avbeställningsskydd
Tillägg: enkelrum, resan till Stockholm och ev. utflykter. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Båtluffa i Stockholms skärgård och bo på Almåsa i 1-5 juli

Mitt i den svenska sommaren finns det inget som är härligare än dagsutflykter till Utö, Ornö och andra öar i Stockholms skärgård. Vi hyr en minibuss för att ta oss fram och tillbaka till Årsta Havsbads Brygga eller Nynäshamn och sedan vidare till skärgårdens vackra öar.

Under båtluffen kommer vi bo på Almåsa i Västerhaninge. Det är en tillgänglig och renoverad anläggning med badplats, fin mat, tillgång till bastu, promenadslingor och bra service med förståelse för synskador. Inför varje utflykt får vi en matlåda från Almåsa som vi kan ta med. 

Pris: 3 800 kr 
Ingår: boende under 4 nätter i ett dubbelrum och helpension på Almåsa (frukost, lunch och middag), plats på minibussen.
Tillägg: enkelrum 800 kr, resan, båtkort, och bensin som faktureras efterhand. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

Minibuss i Sverige

Skåne runt med minibuss 2-6 augusti

Vi bor på Hotel Duxiana i centrala Kristianstad och åker runt i Skåne med en minibuss. Här i Kristianstads kommun finns bland annat naturum Vattenriket, en safaribåt som gör turer på Helgeå, Absolut home har guidade turer kring historien bakom Absolut Vodka. Bäckaskogs slott från 1200-talet, Blåherremölla och Hembygdsparken i Degeberga är också populära besöksmål. Det finns massa platser att besöka!

Vad sägs om att bada på den fina sandstranden i Simrishamn eller besöka Åhus som är en av landets bäst bevarade medeltida städer? I den gamla stadskärnan med sina kullerstensbelagda gator finns mycket som minner om den danska tiden. Åhus var länge känt för sina tre synder, ål, snus och brännvin. 

Efter stranden i Simrishamn kan man åka till Buhres på Kivik. Det är en kombination av fiskaffär, rökeri och restaurang. Du hittar den vid hamnen i den lilla pittoreska kustorten med samma namn. Köp färdiga delikatesser över disk eller njut av en läcker räksmörgås med ett glas vin i restaurangen vid vattnet.

Pris: ca 2 500 kr
Ingår: boende i dubbelrum med frukost, del i minibuss
Tillägg: resa, enkelrum 1 400 kr och bensin faktureras i efterhand. 

Tillbaka till innehållsförteckningen

För dig som vill testa något nytt

Miljövänlig nattågresa till Berlin under hösten

Vill du känna dig som en ungdom och backpacka genom Europa? Tåg är ett klimatsmart och universellt sätt att resa. Målet med resan är att uppleva det moderna och det gamla Berlin. Vad sägs om att besöka Check Point Charlie, promenera längs Berlinmuren och på kvällen hänga på en mysig gata i Prenzlauer Berg i stadsdelen Mitte. Här varvas mysiga caféer och små butiker med restauranger. Missa inte Pratergatan när du är här! Det är en av Berlins alla biergarten. Du kan slå dig ner under kastanjeträden för en öl och en bit mat. 

Kreuzberg, med sina extraordinära hus, är ett område som blivit allt mer hippt. Här finns marknaden Tuerkenmarkt på tisdagar och Maybaucher på söndagar.

I Berlin erbjuds en rad guidade turer. En av de mest populära är Cold War Nuclear Bunkers eller Under the Berlin Wall för 12 € var. Då går man under marken och ser en glimt av ockupanternas liv under andra världskriget.

På denna resa kommer vi även ha yngre ledsagare.

Under tre dagar på plats med enkelt centralt boende kommer vi åka kollektivtrafik till olika sevärdheter.

Vi reser med Snälltågen på natten. Biljetterna släpps tre månader i förväg och det finns inte många avgångar från Sverige därför kommer tågtidschema bestämma om avresa.

Visste du att om du har årsinkomst under 186 000 kr för 2018, kan du söka upp till 5 000 kr i resebidrag genom SRF? 

Pris: ca 3 900 kr
Ingår: tåg från Stockholm/Malmö t/r och boende i dubbelrum med frukost
Tillägg: enkelrum

Tillbaka till innehållsförteckningen

Nyhet! Sista minuten till ett varmt ställe

Den stora nyheten för 2020! Fokus för den resan kommer att vara sol och bad till ett lägre pris. Det går bra att föranmäla sig till resan men information om resmål och hotell kommer mejlas med kort varsel. Under maj-augusti kommer jag skicka separat e-mail och då är det först till kvarn som gäller. Det blir kort framhållning och man måste betala hela beloppet omgående. Eftersom det är svårt att hitta tillgängliga sista-minuten resor för stora grupper, erbjuds resandet i smågrupper 2+2 eller 2+3, alltså 2 ledsagare och 2 resenärer eller 2 ledsagare och 3 resenärer. Det här är en testresa och för att trivas måste man ha en flexibel och positiv inställning samt god hälsa. Vi kommer inte kunna garantera att det finns hiss eller att hotellet ligger precis vid stranden.

Pris: ej klart men upp till 6 000 kr per vecka

Tillbaka till innehållsförteckningen

Nyhet! Skräddarsy din egen resa!

Vad sägs om att själv välja destination, hotell, antal dagar och resesätt? Du vill kanske åka och besöka ett universitet utomlands där du tänker plugga eller ett företag du skulle vilja jobba. Nu är det möjligt! Vi har ett fantastiskt erbjudande som vi vill testa under 2020. Det är en möjlighet att skapa din egen drömresa. Den innebär att ni själva får välja resmålet, antal dagar, hotell och annat medan SRF GO! står för ledsagarens resa, boende samt traktamente upp till 15 000 kr. Det är däremot du/ni som bokar resan själva efter godkännande från SRF. Inget arvode för ledsagare utgår och pengar utbetalas mot bekräftelse på bokad resa. 

Jag är behjälplig med att hitta en lämplig ledsagare åt dig eller så kan du välja en valfri person som kan ledsaga. Ledsagaren kan inte vara en respektive till resenären. 

Det kommer ske en särskild lottning ifall vi får många anmälningar. SRF kommer inte erbjuda någon annan administrativ hjälp än det ovan nämnda. Resorna måste äga rum och redovisas under 2020. 

Välkommen att höra av dig om du har frågor angående denna härliga möjlighet!

Tillbaka till innehållsförteckningen

Viktigt att veta om resor och ledsagare

SRF GO! eftersträvar att synskadade, med hjälp av ledsagare, ska kunna delta på resor på samma villkor som seende. Du som resenär förväntas själv ta ansvar för din person och din hälsa, dina behov och dina tillhörigheter. Du ska vara i tillräckligt god hälsa för att klara av att åka på en valfri resa. Det är ditt ansvar att informera oss och ledsagaren om dina sjukdomar och eventuella flerfunktions­hinder. Du måste packa din väska själv och även bära den.

Att resa med SRF GO! innebär att du reser i en grupp där du ofta måste dela ledsagare med en annan person, så ibland kanske du får ge avkall på något. Tänk t.ex. på att inte ha för starka parfymer på dig och ha en flexibel inställning.

 

SRF GO! kan inte alltid garantera att du erhåller den typ av rum du önskat när du anmäler dig. Ibland kan vi bara erbjuda del i dubbelrum trots att du önskat enkelrum. I andra fall har vi bara enkelrum att erbjuda trots att du helst vill dela rum med en annan resenär. Inför varje resa finns information om detta. 

 

SRF GO! ansvar är att tillhandahålla ledsagare som ska göra sitt bästa för att tillgodose de önskemål du har som resenär. Grupperna består oftast av 4 – 12 synskadade resenärer och minst 1 ledsagare per 2 synskadade. 

 

Att vara ledsagare innebär att ”vara ögon” åt våra rese­närer genom att beskriva omgivningen, varna för faror, läsa matsedlar, hjälpa till med shopping etc. Att vara ledsagare betyder inte att vara tolk eller guide, bära bagage, springa ärenden, fungera som sjukvårdspersonal eller sköta packning. Våra ledsagare är volontärer men har ett professionellt förhållningssätt och är serviceinriktade för att bemöta dina behov på bästa möjliga sätt.

 

Den gruppansvarige är inte reseledare eller guide.

Han/hon håller i ledsagarfördelningen under resan så att ledsagarna roterar i gruppen och ser till att det finns tillräckligt med ledsagare t.ex. under en utflykt.