En ung man sitter i sin soffa med laptop i knäet och skriver. Han har ett förstoringsprogram igång och ett par hörlurar över öronen.

Digital kulturaktivitet i Jönköping 31/1-01

OBS! Inställt pga för få anmälda. Söndagen den 31 januari kan du vara med och delta i en digital kulturaktivitet, där du får prova på konst och skrivande. Aktiviteten genomförs tillsammans med SRF Jönköpings län på distans, som en lösning för att kunna fortsätta med vår verksamhet under rådande restriktioner. En möjlighet att både umgås och prova på nya sätt att uttrycka sig!

Vad: digital kulturaktivitet

Var: på distans, via Teams eller telefon

När: söndagen den 31 januari 2021 kl. 10.00-15.00

Kostnad: gratis

Anmälan: senast den 12 januari till kansliet

Synskadades Riksförbund har sedan våren 2019 arrangerat kultur- och hantverksaktiviteter för personer med synnedsättning i flera delar av Sverige, genom projektet Skapa Loss. Nu har turen kommit till Jönköping.

Ta nu tillfället och var med och skapa loss tillsammans med andra personer med en synnedsättning! SRF respekterar rådande restriktioner för allmänna sammankomster och försöker ständigt hitta nya sätt att genomföra våra kulturaktiviteter. Vi genomför därför denna aktivitet genom Teams, som är ett digitalt mötesverktyg för att kunna sammanföra flera personer som sitter på olika ställen. Man kan då välja att slå på sin video, för att både se andra och låta andra se sig själv - om man har det behovet. Det går också bra att ringa in via telefon. Hoppas att du vill vara med!

Dagen kommer att bjuda på två olika workshops. De två temana för dagen är konst och skrivande. Du kan välja om du deltar i båda eller enbart ett av dessa pass.


Programmet ser ut enligt följande:

10.00-12.00 Skrivande

Under den här workshopen utforskar vi tillsammans med ledaren Anita Mäki olika berättartekniker och uttryckssätt. Låt dig inspireras till att uttrycka dig genom berättande, poesi, reflektioner eller humoristiska texter. Inga förkunskaper krävs, men du behöver se till att du har ett skrivdon tillhands. Workshopen genomförs över telefon.

12.00-13.00 Lunchpaus

13.00-15.00 Konst

Anne Mondotter och Barbro Rindbäck bjuder in till ett inspirerande skapandepass, där du som deltar kommer få arbeta med lufttorkande lera, ståltråd och aluminiumfolie. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av konst och allt material skickas hem till dig i god tid innan workshopen. Workshopen genomförs över Teams, dit du som deltagare också har möjlighet att ringa in ifall du inte vill delta via video.

Programmet kommer alltså genomföras på distans. Du får information om hur du går till väga för att delta via telefon eller Teams efter att du anmält dig. Det går bra att anmäla sig till båda passen, eller enbart ett. Antalet platser är begränsade.

Boka in den 31 januari klockan 10-15 och skicka din anmälan till kansliet på telefonnummer 036-16 77 59 eller maila jonkopingslan@srf.nu

Sista anmälningsdag är den 12 januari. Vid anmälan ber vi dig meddela oss vilket eller vilka pass du önskar delta i. Din anmälan är registrerad först då kansliet bekräftat att vi mottagit den.

Ansvariga för dagen är Anita Svenningsson och Julia Lindahl.

Varmt välkommen! Och bjud gärna med dig andra som du tror kan vara intresserade av att ta del av Synskadades Riksförbunds aktiviteter.