En man och en kvinna sitter tillsammans på ett cafe. Kvinnan har datorn uppslagen framför sig och de ler båda två.
Vinnarna kommer att bli tilldelade varsin tonsättare från Audiorama. Tillsammans kommer de skapa ett ljudkonstverk, utifrån de idéskisser de skickat in.

Vinnarna utsedda!

Årets kulturutmaning, Skissa Loss, är nu avgjord. Vi säger grattis till Astrid Scott, Eva Klang och Cecilia Artemicia Ramstedt, vars konstskisser berörde och förförde en enad jury.

– Den här tävlingen har visat att alla kan ha en konstnärlig idé – och en briljant sådan, säger projektledaren för kulturprojektet Kim Vestin.

Utmaningen var att tolka begreppet frihet genom att beskriva ett imaginärt konstverk – en idé om ett konstverk som man föreställer sig för sitt inre. Precis som vid en syntolkning, skulle denna idé beskrivas med ord, vilket blev tävlingsbidraget.

– Syftet med utmaningen var att påvisa att konst inte behöver ha sin utgångspunkt i det visuella. Här blir den inre bilden utgångspunkten istället för det fysiska verket, säger Kim Vestin.

Vinnarbidragen med juryns motiveringar och intervjuer med vinnarna hittar du var och en för sig via länkarna nedan. Missa inte heller att du kan lyssna på intervju med en av vinnarna i Radio SRF här.

  1. "Egen väg" av Astrid Scott

    Astrid Scott är en av tre vinnare i kulturutmaningen Skissa Loss. Idén till konstverket kom till under kulturlägret i höstas, då flera …

  2. "Stilleben med tio ting" av Eva Klang

    Eva Klang är en av tre vinnare i kulturutmaningen Skissa Loss. Det här verket handlar om friheten att själv få gestalta sitt liv, att s…

  3. "Fågeln" av Cecilia Artemicia Ramstedt

    Cecilia Artemicia Ramstedt är en av tre vinnare i kulturutmaningen Skissa Loss, som gick ut på att tolka begreppet frihet genom att bes…