Närbild på en kvinnas båda händer som läser punktskrift. På ena handens ringfinger bär kvinnan en ring.

Punktskriftskurser

Synskadades Riksförbund erbjuder kurser i punktskrift. Om du har en synnedsättning som innebär att du inte längre kan läsa vanlig tryckt text så kan du ta kontakt med oss för att diskutera ett kursupplägg som passar just dig.

Ta chansen och lär dig punktskrift

För gemenskap, underhållning eller som ett nyttigt verktyg i vardagen. Det finns många anledningar att lära sig punktskrift. En liten stunds övning om dagen kan ge dig goda kunskaper bara efter ett halvår.

Nu är det snart dags igen för SRF:s populära nybörjarkurser.

Nytt för 2020 är att första kursen vänder sig till personer med dövblindhet, ett önskemål som vi nu äntligen kan infria.

Deltagaren själv ansvarar för sina egna teckentolkar.

Platsen är Almåsa havshotell utanför Stockholm. Kursen startar på måndag vid lunch och avslutas på torsdag efter lunch, följande fem tillfällen gäller för 2020:

27-30 januari (endast för personer med dövblindhet)

23-26 mars

11-14 maj

14-17 september

16-19 november

Möjlighet finns att läsa kursen vid flera tillfällen. SRF står för kostnaden för resor till och från kursen samt kost och logi. Du betalar själv en deltagaravgift på 500 kronor för fyra dagar.

För frågor och anmälan, kontakta Lena Nisula Wester på Synskadades Riksförbund.      

Telefon: 08-39 91 70 eller mejla: punktskrift@srf.nu

Sista anmälningsdag till första kursen är 1 december. Men gör din intresseanmälan så fort du kan för kurserna fylls på så fort det blir en plats ledig!

Välkommen

Länk till basfakta om punktskrift.