Rätten till en tillgänglig värld

Personer med synnedsättning ska ges tillgång full till världen, precis som alla andra. Då behövs ett tillgängligt samhälle.

Denna video använder enkelt ritad animering och text för att illustrera det verbala budskapet.

Beskrivning scen för scen:

Ett kuvert i handen på en mörkhårig manlig politiker, som står intill en kvinnlig lokal tjänsteperson med lockigt orangefärgat hår och en kvinnlig journalist med vågigt blått hår och runda glasögon.

Myllrig gatumiljö, skyltar med indisk text. En man ser vilsen ut och vet inte vart han ska gå. Klipp till en man med skägg och vit käpp som går in i en hiss med touch-display. Frågetecken ovanför huvudet.

Orange bakgrund, tre animerade boxar som är symbolen för ett av Agenda 2030-målen. Hand plockar upp ett papper med text "09". Mannen som förut åkte hiss går nu med vit käpp mot rulltrappa. Rutor med andra illustrationer dyker upp: En person med glasögon och ledarhund som står i en buss. Hand som läser punktskrift. Två män som sitter framför dator. Mannen som åkte buss kliver av med sin ledarhund.

Klipp till person som står vid ett podium och pratar för publik. Visar bild på trappor med och utan kontrastmarkering. Närbild två händer som surfar på smartphone och ställer in ljudnivåer. Kvinna vid skrivbord, surfar. Kryssruta dyker upp på hemsidan, text "Jag är inte en robot". Klipp till köpcentrum. Kvinna med tofsar och vit käpp går vid kafé.