Lyckopenningsmycket i guld. Närbild par som håller fötterna på ett litet barn.

Lyckopenningen

En vacker doppresent, födelsedagspresent, examenspresent – eller en present till någon du håller av. En önskan om lycka i livet.

Lyckopenningen är lyckönskningen som blir ett minne för livet. Den kan vara en lyckobringande present vid babyns födelse, en dopgåva, eller kanske en present på födelsedagen. Att ge en Lyckopenning vid högtidliga tillfällen har blivit en tradition i många familjer.

Det är också smycket som verkligen passar alla, oavsett kön och ålder. Många andra smycken växer man ifrån. När det gäller Lyckopenningen är det många vuxna som med glädje och stolthet bär sitt smycke.

Och den är så mycket mer än ett vackert smycke. Samtidigt som den är en uppskattad present är den ett bidrag till Synskadades Riksförbunds arbete. Ända sedan 1912 har Lyckopenningen varit en populär gåva, både att ge och att få. Den ges från generation till generation och nu kan du föra denna fina tradition vidare.

Du gör din present unik och personlig genom att gravera namn och datum.

Lyckopenningen – gåvotradition sedan 1912 till förmån för Synskadades Riksförbund

Vill du beställa ett smycke?

Din beställning hanteras av Bohlins Guld, men precis som tidigare går en del av försäljningen tillbaka till Synskadades Riksförbund och bidrar till arbetet för synskadades rätt i samhället.

Bohlins Guld är ett familjeföretag i fjärde generation med 151 år på nacken. Det är syskonen Axel & Ebba som driver företaget och har tagit sig an hanteringen av Lyckopenningen. Din beställning gör du som tidigare på www.lyckopenningen.se eller genom att ringa 08-39 90 70.  

Frågor och svar om Lyckopenningen

  1. Stipendiet Barnets lyckopenning

    Stipendiet är på 30 000 kronor och fördelas på utvalda ansökningar.