Testamentera

Testamentera till Synskadades Riksförbund.

Ett liv utan begränsningar för personer med synnedsättning, är vad Synskadades Stiftelse och Synskadades Riksförbund (SRF) arbetar för. Vi vill att samhället inrättas så att folk med synnedsättning kan leva ett så självständigt vardagsliv som möjligt. Du kan välja om du vill donera till Synskadades Stiftelse eller till Synskadades Riksförbund.

Vårt aktiva engagemang har bland annat lett till att hållplatsutrop, ticksignaler vid övergångsställen och ljudböcker kommit till. Vill du stötta detta är du varmt välkommen!

Hur används pengarna om jag donerar till Synskadades Stiftelse?

Synskadades Stiftelse främjar ett bra och aktivt liv för synskadade i alla åldrar genom de arv och gåvor vi får. Främst genom bidrag till Synskadades Riksförbund, Riksorganisationen Unga Synskadade och till enskilda synskadade. Genom att donera eller testamentera till stiftelsen kan du vara säker på att pengarna verkligen kommer synskadade tillgodo. Vi tar tacksamt emot din gåva – inget bidrag är för litet. Alla arv och gåvor är skattefria.

Hur används pengarna om jag donerar till Synskadades Riksförbund?

Vi: 
• Stöttar ögonforskning.
• Är pådrivande inför politiska beslut.
• Jobbar för att fler synskadade ska få ett arbete.
• Ombesörjer ledarhundsverksamheten i landet.
• Ordnar kurser, resor och läger.
• Stärker synskadades situation i utvecklingsländer.
• Lär ut punktskrift, bland mycket annat.

Du kan välja att donera direkt till Synskadades Riksförbund och då till ett enskilt distrikt eller lokalförening eller till hela verksamheten.

Har du frågor kring donationer är du välkommen att kontakta oss.

Synskadades Stiftelse
Telefon: 08-39 91 22

Synskadades Riksförbund
Telefon: 08-39 91 00

Läs mer på Synskadades Stiftelses webbplats.

Testamentesfoldern [doc]