Skidläger för familjer i samarbete med FSBU

Intresseanmälan till skidläger för familjer i FSBU och SRF på februarilovet (vecka 7) år 2020

Målgrupp
Lägret vänder sig till barn och ungdomar upp till 19 års ålder (t.o.m. man har gått ur gymnasiet) med synskada och deras familjer.

Syfte
Det synskadade barnet skall under veckan åka skidor med lärare från ”Totalskidskolan” och med de övriga barnen och ungdomarna. Målet är att det synskadade barnet skall lära sig åka skidor själv i största möjliga mån och framför allt ha roligt med kompisar. Alla i lägret hjälpar varandra i backarna och vid aktiviteter på hotellet.

Plats: Köja Edsåsdalen (ca 2 mil utanför Åre)
Avresa: Torsdag kväll 6 februari ca kl.19.00 med tåg - sovvagn från Göteborgs Centralstation. Fredag morgon 7 februari är vi framme vid stationen Undersåker ca kl 8.00 där vi byter till buss, som tar oss till Köja Fjällhotell för incheckning och frukost.

Hemkomst: Hemresa sker fredag kväll 14 februari. Vi är åter på Göteborgs centralstation lördag morgon 15 februari.

Vi bor i lägenheter eller rum på Köja Fjällhotell, där rejäl frukost, lunch och middag serveras. Hotellet ligger vid barnbacken. De stora backarna ligger också nära. Det finns fina längdspår med bland annat ett elljusspår på 3,6 km. Skidbod för de som vill hyra skidor, pjäxor och snowboard finns.

Skidskola
Det blir skidskola för de synskadade barnen med ett tillfälle per dag från lördag till torsdag. Om syskon ska ha skidskola är det bra att vi vet detta i förväg, det ska stå i anmälan, så att skidlärarna i Edsåsdalen kan planera lämpliga grupper. Syskonskidskola står man för själv.

Kostnad för SRF:s medlemmar
Vuxen (16 år och över) avgift är 5000 kr
Barn (6-15 år) avgift är 2700 kr
För barn (0-5 år) betalas avgift av SRF
I priset ingår resa, logi med helpension fre-fre samt skidskola för synskadat barn med ett tillfälle/dag från lördag till torsdag. Kostnaden ovanför innebär att SRF subventionerar resan till mer än 50 %. 

Det finns möjlighet att ansöka om bidrag till kursavgiften. 

Skidutrustning kan hyras i skidboden som ligger i anslutning till hotellet. Det finns även längdspår till vilka man kan också hyra skidor. Vad ni vill hyra meddelas senast en vecka innan avresa till Anette. 

Kostnad för liftkort tillkommer. Köja erbjuder oss 15 % rabatt på veckoliftkort (6 dagars). Rabatten gäller för grupper över 20 personer. Priserna för 2020 är inte klara ännu men 2019 var priset 1215 kr/ ungdom och 1565 kr/vuxen innan 15 % rabatt. Gå gärna in på www.edsasdalen.se. Där man kan se priser på liftkorten och skidutrustning. FSBU förhandlar om grupprabatt på skidutrustning.

Betalning ska ske senast den 30 december 2019 och betalas in på FSBU’s bankgiro 274-7285 eller Swish FSBU 1235267570

Mer information kommer närmare resedatum. För frågor om skidveckan kontakta Anette Jernberg på mobil nr 0706-457564 eller mejlanette.jernberg@fsbu.org 

Intresseanmälan skickas senast den 31 oktober till christine.heli@srf.nu. Skicka namn och ålder på alla familjemedlemmar, adress, telefonnummer, mejl, specialkost och om det är några ungdomar som vill ha vuxenmat. Antalet platser är begränsat. 

Varmt välkomna önskar 
FSBU och Synskadades Riksförbund