Chef till Medlems- och Uppdragsenheten

Synskadades Riksförbund en chef till medlems- och uppdragsverksamheten. Vi söker dig som är du ansvarstagande, arbetar målinriktat, driver projekt framåt och säkerställer att dina åtaganden blir slutförda. Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt samt har ett brett eget nätverk.

Chef till Medlems- och Uppdragsenheten vid Synskadades Riksförbund

Medlems- och uppdragsenheten arbetar med att stödja distrikt och föreningar samt stimulera till aktiviteter för SRF:s medlemmar. I dagsläget är det bland annat lägerverksamhet för barn, SRF:s egen resebyrå, statligt finansierad uppdragsverksamhet samt organisationsstöd till distrikt och föreningar. Vi söker en enhetschef och tillika verksamhetsutvecklare för det fortsatta viktiga arbetet med att bygga ett starkt och relevant SRF. Det centrala uppdraget är att leda, planera, organisera och samordna arbetet inom enheten som i dag består av cirka 10 engagerade medarbetare. Som chef för medlems- och uppdragsenheten rapporterar du till kanslichefen, ingår i ledningsgruppen och bidrar med kunskap och utveckling för förbundet inom ditt ansvarsområde.

Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i funktionen mot uppsatta mål vilket även inkluderar personal, budget- och resultatansvar. Du arbetar utifrån en central position i organisationen med många interna och externa samarbeten för att åstadkomma utveckling som ger mervärde för personer med synnedsättning. Ett särskilt fokus kommer att vara att hitta finansiering för projekt samt vidareutveckla verksamheten så att den passar våra medlemmar i alla olika åldrar. Enheten ska också vara ett stöd till våra distrikt och lokalföreningar och där har du, tillsammans med övriga medarbetare en viktig roll.   

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren ledare med gedigen och bred erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling.  

Du har tidigare erfarenhet av samordning av arbete i flerplansorganisation samt av projektstyrd arbetsform.

Vidare har du kunskap och erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning. Du ska även ha för tjänsten relevant eftergymnasialutbildning.

Som person är du ansvarstagande, arbetar målinriktat, driver projekt framåt och säkerställer att dina åtaganden blir slutförda. Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt samt har ett brett eget nätverk.

För att trivas i rollen är du en inspirerande, initiativrik och relationsbyggande ledare. Du kommunicerar obehindrat på svenska samt har god datorvana och arbete i MS-Office samt andra system, med eller utan hjälpmedel.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRF:s vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Övrigt om tjänsten

Tillsvidareanställning 100 %, med inledningsvis sex månaders provanställning.
Tillträdesdag så snart som möjligt.
Placeringsort: På rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på arbetsplatsen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till jobbansokan@srf.nu senast den 21 februari 2023.

Har du frågor om tjänsten kontakta:
HR-ansvarig Lova Lonér 08-39 91 52 eller lova.loner@srf.nu
Kanslichef, Ulrika Norelius 08-39 92 31
Facklig ombud är (Unionen) Jimmy Pettersson, 08 39 94 46 jimmy.pettersson@srf.nu

GDPR

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina ansökningshandlingar registreras och behandlas för rekryteringen av denna tjänst. Efter genomförd rekrytering kontaktas kandidater med förfrågan om ansökningshandlingar ska raderas. Ansökningshandlingar raderas normalt efter 2 år i enlighet med GDPR och diskrimineringslagen.