Medlemsombud med ansvar för Synlinjen

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, verkar för ökad självständighet samt driver med en stark röst frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade. Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm.

På rikskansliet har vi tre verksamhetsområden som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv - ett liv utan begränsningar. Nu söker vi ett medlemsombud som ska verka för att stötta våra medlemmar och organisationen i olika typer av frågor.

Som medlemsombud verkar du för att göra det enklare för personer med synnedsättning och deras anhöriga att hitta in i organisationen. Du arbetar både strategiskt och administrativt med att förenkla för synskadade att bli medlemmar och för att skapa mervärde i att vara medlem hos SRF.

Du arbetar tätt tillsammans med vår förbundsjurist och bistår våra befintliga medlemmar med rådgivning och vägledning i enklare juridiska frågor och i ansökningsförfarandet.

Initialt har du fokus på att vara med och bygga upp vår nya funktion Synlinjen, en telefonrådgivningsfunktion som vi kommer att börja erbjuda våra medlemmar. När implementeringen är färdig har du ett strategiskt ansvar att driva och utveckla funktionen. I detta arbete kommer du att arbeta nära kommunikationsavdelningen.

I rollen ingår arbetsuppgifter som exempelvis:

  • Att hjälpa nya och befintliga medlemmar att hitta rätt och hitta in i organisationen
  • Att kunna ge samtalsstöd till de medlemmar som hör av sig
  • Att ge vägledning om vart nya och befintliga medlemmar vänder sig i rehabiliteringsfrågor
  • Att kunna bistå våra medlemmar med rådgivning och vägledning i enklare juridiska frågor
  • Planera och utveckla medlemsombudets och Synlinjens funktion

Som person är du kommunikativ och tydlig. Du tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter, högt som lågt, och att vara en servicefunktion. Du är kreativ och idérik när det kommer till att utveckla nya arbetssätt och koncept, allt i syfte att skapa mervärde för medlemmarna. Du har hög integritet och stor förståelse för människors olikheter och behov. Visst kvällsarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen, socionom eller med inriktning juridik, humaniora eller MR

Du har även erfarenhet av

  • Att ge samtalsstöd
  • Arbete med juridiska frågor eller rådgivning, gärna inom LSS, Färdtjänstlagen, SoL
  • Arbete i ideell sektor
  • Leva med egen synskada eller kompetens inom området

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 %, ett år framåt. Önskad tillträdesdag 1 november eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan senast 27 september.

Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Lena Ridemar, chef medlems- och uppdragsverksamheten, tel. 08-39 91 51, lena.ridemar@srf.nu.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Gunilla Thomsson, tel. 08-39 91 66, gunilla.thomsson@srf.nu. 

Facklig representant för Unionen är Jimmy Pettersson, tel. 08-39 94 46, jimmy.pettersson@srf.nu.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt personer med funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.