Stockholm Gotland söker ombudsman

Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland söker nu en engagerad ombudsman som ska stärka upp vårt intressepolitiska arbete.

Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland är en partipolitiskt obunden intresseorganisation av personer med synnedsättning. Vår främsta uppgift är att, utifrån tanken om allas lika värde, hävda vår rätt till delaktighet på alla områden i samhället.

Vem är du?

Du har kunskaper i/intresse för frågor som handlar om hur det är att leva med en synnedsättning. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har en öppen och social personlighet som gärna skapar nya kontakter och nätverk.

Vad ska du göra?

I rollen som ombudsman arbetar du strategiskt och driver våra intressepolitiska frågor gentemot politiker och tjänstemän. I jobbet ingår även att sprida information till Regionen, allmänhet och medier om hur det är att leva med en synnedsättning. För att kunna uppnå våra mål och bidra till att organisationen följer med i samtiden är det viktigt att du gillar att arbeta med omvärldsbevakning, strategisk planering och analys. 

Som ombudsman ingår du i en arbetsgrupp. För att passa in behöver du vara både flexibel och prestigelös. Förutom samarbetet med ombudsmannagruppen kommer du även ha regelbunden kontakt med vår styrelse och våra medlemmar.Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, arbete inom folkrörelse/ideell organisation samt egen eller närståendes synnedsättning är meriterande.

Vilka är vi?

Vi är 15 anställda på vårt kansli som ligger på Gotlandsgatan 46, t-bana Skanstull. Vi erbjuder en trevlig och prestigelös arbetsplats där du kan göra stor skillnad för både enskilda personer och samhället i stort. Det kan förekomma hundar på kansliet.

Arbetstider och omfattning

Tillsvidare, heltid. I tjänsten ingår viss kvälls- och helgarbete. 

Övrigt

Tillträdesdag enligt överenskommelse. 
Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast, dock senast 2022-07-31.
OBS! Vi tar endast emot ansökningar via e-post. 

Ersättning

Fast månadslön

Så ansöker du

Ange Ombudsman som referens när du ansöker. Ansökan skickas till: jill@srfstockholmgotland.se

Kontakt

Ulrica Blomqvist, Kanslichef, tel. 08-462 45 01, e-post: ulrica.blomqvist@srfstockholmgotland.se
Jill Sjögren, Personalhandläggare, tel. 08-462 45 11, e-post: jill@srfstockholmgotland.se

Facklig representant 

Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal, Unionen-Fremia.