Om rollen

I uppgiften ingår allmänt pressarbete men även strategiskt och operativt kommunikationsarbete i olika former. Du kommer att planera och utforma utspel i media men också producera och publicera innehåll på sociala medier. Din roll är således både strategisk och operativ och du arbetar med insatser från planeringsstadiet till utförande och uppföljning. Som pressekreterare är du representant för förtroendevalda och medlemmar i kontakten med media, journalister, beslutsfattare m.fl. I samarbete med kommunikationsteamet, sakkunniga och andra kollegor, bistår du kommunikationschefen i strategiska bedömningar, analyserar kommunikationsbehov, formulerar budskap, skriver pressmeddelanden, producerar nyhetsmaterial och debattartiklar.

Exempel på arbetsuppgifter:

Producera pressmaterial som exempelvis pressmeddelanden, debattartiklar och underlag till media
Anpassa nyheter och budskap till olika målgrupper
Skriva texter och inlägg, publicera via relevanta verktyg och kanaler
Följa upp och utvärdera de olika aktiviteterna
Du arbetar nära SRFs ordförande Niklas Mattsson. Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

Om dig

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av liknande uppdrag inom PR och kommunikation på både strategisk och operativ nivå. Du är van att ta fram, förankra och genomföra pressplaner som resulterar i synlighet i media samt har erfarenhet av kriskommunikation och projektledning. Du är en säker skribent med känsla för tonalitet. Du har ett brett eget nätverk, skapar och upprätthåller förtroendefulla relationer med såväl journalister och beslutsfattare som medarbetare.

Som person är du självgående och initiativrik. Du är nyfiken med god känsla för att fånga upp och utveckla nyheter. Du är analytiskt lagd och gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är en van lagspelare.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRFs vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Om Synskadades Riksförbund

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning. En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet.

SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av 129 föreningar med drygt 11 000 medlemmar.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 28-31 men vi finns åter på plats under v32. Sök senast 6/8.

Vi ser gärna att du bifogar ett kort personligt brev där du berättar din historia och hur du tror att din erfarenhet skulle kunna bidra i rollen.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret.