Sekreterare

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, verkar för ökad självständighet samt driver med en stark röst frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. Där har vi tre verksamhetsområden som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv - ett liv utan begränsningar. Till vårt rikskansli i Enskede söker vi nu en:

Noggrann och proaktiv sekreterare

Vill du vara en del av navet för att skapa ett värdefullt styrelsearbete, som i sin tur skapar mervärde för våra medlemmar? Dessutom i en organisation som arbetar för alla människors lika värde? Då kanske det är dig vi söker!

Vi söker nu en sekreterare som ska stötta vårt styrelsearbete och vår förbundsordförande. Rollen är en samordningsfunktion och är både administrativ och operativ. Tjänsten har arbetsuppgifter som exempelvis:

  • Producera och hantera text av olika slag, exempelvis skriva protokoll, sammanställa verksamhetsberättelser och göra enklare layout.
  • Forma, driva och leda både planering och genomförande av olika sammankomster och konferenser, stora som små.
  • Sköta kvitto- och fakturahantering samt reseräkningar.
  • Sköta praktiska förberedelser av frukostar och luncher.
  • Konvertera styrelsehandlingar till punktskrift samt läsa in dessa på skiva. 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi eller projektledning. Vi tror även att du har viss arbetslivserfarenhet av textproduktion och textbearbetning i någon form.

Som person tycker du om att vara spindeln i nätet och utgöra den servicefunktion som en sekreterare för en styrelse utgör. Du tycker om att arbeta i team likväl som ensam.

Du arbetar proaktivt och är noggrann. Vidare har du förmåga att hantera flera bollar samtidigt och arbetar gärna mot deadlines. Du är en skicklig skribent som talar och skriver svenska obehindrat. Det är meriterande om du även är van att arbeta på engelska samt har föreningskunskap och/eller erfarenhet av arbete i ideell organisation. Du är heller inte främmande för att rycka i där det behövs. Att arbeta tillsammans med synskadade kräver viss praktisk assistans vilket innebär att du kan komma att vara behjälplig vid ledsagning vid resor och möten. Helg- och kvällsarbete förekommer i viss utsträckning.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, med sex månaders provanställning inledningsvis. Tillträdesdag augusti 2019, eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Skicka därför gärna in din ansökan snarast, dock senast 2019-06-28.

Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet. Tjänsten kan innehålla resor.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta förbundsordförande Håkan Thomsson, tel. 070 318 36 90, hakan.thomsson@srf.nu.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR- generalist Denise Olsson, tel. 08-39 91 52, denise.olsson@srf.nu.

Facklig representant för Unionen är Jimmy Pettersson, tel. 08-39 94 46, jimmy.pettersson@srf.nu.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 28 juni 2019.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald samt personer med funktionsnedsättning tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.