Om oss

Synskadades Riksförbund (SRF) är företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och driver med en stark röst frågor för bättre livskvalitet. Läs gärna mer på www.srf.nu/goteborg

Om tjänsterna

SRF Göteborg startar ett utbildningsprojekt under våren 2024. Projektet innebär att vi ska erbjuda synskadade i Storgöteborg en grundutbildning i att använda smarta mobiltelefoner. Det digitala utanförskapet är stort bland synskadade, inte minst äldre. Vårt projekt syftar därför till att minska detta utanförskap genom att erbjuda en grundutbildning för att fler ska kunna ta del av basfunktionerna i en modern mobiltelefon.

I arbetet ingår:

 • Planering och strukturering av det löpande arbetet.
 • Utbildning av synskadade.
 • Dokumentation och uppföljning av utbildningsinsatserna inom projektet.

Vem söker vi?

Vi söker två personer till projektet som kommer att arbeta tätt tillsammans med vår projektledare. Vi delar upp de båda tjänsterna där den ena ska arbeta med synsvaga och den andra med gravt synskadade och blinda. Det kommer alltså att krävas omfattande spetskompetens att lära synsvaga respektive gravt synskadade/blinda att använda en smart mobil.

Arbetet innebär många kontakter såväl internt inom SRF som externt med olika aktörer. Struktur med bokning av de som ska gå utbildning, genomförande av utbildning, samt dokumentation och uppföljning ingår i tjänsternas ansvar.

Kvalifikationer:

 • Du ska ha genomgått gymnasiet med godkända betyg, högskoleutbildning inom pedagogik ses som meriterande.
 • Du har god datorvana och utomordentligt goda kunskaper att som synskadad använda smarta mobiler.
 • Kompetens på både iPhone och Androidtelefoner ett krav.
 • Du har en egen synnedsättning.
 • Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
 • Du är initiativrik, analytisk och har lätt att samarbeta
 • Erfarenhet av liknande utbildningssituationer och äldrelärande är meriterande
 • Stor hänsyn tas till personliga egenskaper och lämplighet vid rekryteringen

Övrigt

Tjänsten är en fri visstidsanställning på 2 år från tillträdesdatum, med eventuell möjlighet till förlängning om extern finansiering kan säkras.
Provanställningstiden är 6 månader och uppsägningstid är 2 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetet är i huvudsak förlagt till vårt kansli på Masthuggsterassen i Göteborg, men utbildningsinsatserna kan även komma att förläggas i våra kranskommuner. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.
Vårt kansli är en liten arbetsplats där de anställda arbetar med varierande uppgifter inom organisationens verksamhet. Den sökande måste således vara samarbetsinriktad och flexibel.

Notera att ledarhundar kan finnas i lokalerna och får vistas i vår verksamhet.

Intresserad?

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk till
goteborgrekrytering@srf.nu. Märk ämnesraden med ”Synsvag” eller ”Blind” beroende på vilken av de två tjänsterna du söker.

Sista ansökningsdag är den 4 februari 2024.Löpande rekrytering gäller. Processen inleds omedelbart och avslutas när vi funnit lämpliga personer för tjänsterna.

Vid eventuella frågor kan du kontakta projektledare Malin Petersson på tfn: 0723–320122, eller via mejl malin.petersson@srf.nu

Vi har kollektivavtal Fremia–Unionen.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR. Länk till vår hemsida www.srf.nu 

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.