illustration närbild svart kvinna vid skrivbord med penna i hand, flera personer vid hennes sida.

Ombudsman/verksamhetsutvecklare sökes till SRF Dalarna

Synskadades Riksförbund är Sveriges främsta företrädare för personer med synnedsättning i alla åldrar. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver vi frågor för bättre livskvalitet. 

Gillar du stort mått av egenansvar, utmaningar, ett spännande och omväxlande arbete och har lätt för att samarbeta, är du kanske rätt person för denna tjänst.

Vi söker nu en ombudsman/verksamhetsutvecklare på hel- eller deltid, en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning. Tillsättning kommer att ske snarast.

Tjänsten kommer att vara placerad i Borlänge där SRF Dalarna har sitt kansli.

I arbetet ingår en del resor.

Vad krävs av dig som söker?

Du bör ha goda kunskaper om och vara intresserad av samhällsfrågor. Det är nödvändigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du har lätt att skapa kontakter och samarbeta med män­niskor både internt och externt. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller liknande. Föreningserfarenhet är en merit.

Som ombudsman är du en viktig länk i att skapa ett aktivare Synskadades Riksförbund och att medverka i arbetet för att förbättra synskadades levnadsvillkor och mänskliga rättigheter.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter är att stödja förtroendevalda i deras arbete för organisationens mål. Det kan handla om uppvaktningar av politiker, författa skrivelser, göra medieutspel samt medverka i konferenser och utbildningsinsatser. Dina övriga arbetsuppgifter är bland annat att verkställa mål enligt uppgjorda arbetsplaner.

För att bibehålla vår trovärdighet bör du som ombudsman ha en egen synnedsättning.

Vi har kollektivavtal (Unionen-FREMIA).

Undrar du över något, kontakta gärna: Mikael Strömberg mikael.stromberg@srf.nu

Ansökan skickas via mejl till: Linda Siggman lindasiggman@hotmail.com.