Långbord utomhus vid läger på Tvetagården
Grillkväll. De äldre deltagarna serverade de yngre vid långbordet ute på gräsmattan.

Bad och bus på sommarläger

Traditionsenligt arrangerade SRF barnläger veckan efter midsommar. I år var det 34 barn och ungdomar mellan sju och sexton år som åkte till Tvetagården utanför Södertälje för en vecka med bad, aktiviteter och inte minst häng med kompisarna.

– Att vara med sina kompisar är nog det roligaste med lägren, säger Daniel Eckersand, 11, som är på sommarläger för andra gången. Han har både hunnit med att paddla kanot, bada och vara med i det stora vattenkriget som bryter ut. Han ser ut som något taget ur en gangsterfilm när han står bredbent stadig med vattenpistolen i handen. Trots att lägerledaren Christine Héli sagt att det bara är de som själva har en pistol man får skjuta på så är det få som klarar sig torra från det stora kriget. Inte ens vår utsände klarar sig undan att bli beskjuten.

Daniel Eckersand deltog i det stora vattenkriget. 

Emil Näslund, 16, är veteran i lägersammanhang. Det här är hans femte lägersommar och hans sista år som deltagare.

– Jag kommer sakna ledarna och alla kompisar, säger han när vi träffar honom precis innan det är dags för veckans grillning. Av tradition ska de äldsta deltagarna fungera lite som värdar och servera de yngre. Emil tycker det ska bli roligt att hjälpa till med serveringen.

– Det är en rolig tradition, säger han.

Under veckan har man också hunnit med klättervägg och ponnyridning. Man fick också besök av Högskolan i Skövde som kom för att testa ett nytt tillgängligt spel på deltagarna. Och så har det så klart badats trots att vädret inte varit perfekt.

Teodora Andersson var en av de som provade spel när Högskolan i Skövde var på besök. 

– Det är jätteroligt att bada fast det är lite kallt, säger nioåriga Teodora Andersson. Hon får delvis medhåll av MinMej och Disa som tyckte att det trots allt nog var lite varmare i vattnet än i luften. Teodora är på sitt andra läger och trivs jättebra. Och att hon tänker komma tillbaka nästa sommar råder det inga tvivel om.