SRF har ej 600 miljoner att spendera på arbetslösheten

– Synskadades Riksförbund ser mycket allvarligt på den höga arbetslösheten bland synskadade, skriver Synskadades Riksförbunds ordförande Håkan Thomsson i ett svar till Fatmir Seremeti på hans Instagram-konto.

I ett inlägg på Instagram och Facebook den 22 september skriver Fatmir Seremeti att Synskadades Riksförbund borde skämmas. Han tycker att organisationen satsar otillräckligt på att minska arbetslösheten bland personer med synnedsättning. 

Ur Fatmir Seremetis Instagraminlägg: 

”Nu handlar det om att stå upp för en grupp som är för svag för att orka stå upp för sig själva och det är er förbannade uppgift att värna synskadades fulla delaktighet i samhället. Vi har alla en skyldighet att dra vårt strå till stacken men har man över 600 mkr så får man dra det största strået eller lämna över till de som kan.” 

– Tyvärr stämmer det inte att SRF har 600 miljoner kronor att spendera. Däremot har vi många synskadade anställda och arbetar intressepolitiskt för att fler ska få förbättrade möjligheter på arbetsmarknaden.
Den bristande arbetslivsinriktade rehabiliteringen och arbetsgivares attityder till synskadade är utmaningar som samhället och SRF tillsammans kan försöka ta oss an, skriver Håkan Thomsson i sin kommentar på Instagram.