Niklas Mattsson har ljusgrått vågigt hår och rutig skjorta. Runt halsen hänger ett kors i en guldkedja.
Niklas Mattsson valdes till ny förbundsordförande den 18 juni.

Niklas Mattsson ny ordförande

– Jag är otroligt stolt. Det här är Sveriges finaste uppdrag för en synskadad. Vi måste bli fler medlemmar för det finns många fler synskadade som behöver oss, säger Synskadades Riksförbunds nyvalde förbundsordförande Niklas Mattsson.

Synskadades Riksförbunds digitala kongress valde den 18 juni förbundets vice ordförande Fjäråsbon Niklas Mattsson i Kungsbacka till ny förbundsordförande för kongressperioden 2021 - 2024.

– Det är mycket som ligger framför oss och många saker att jobba med.  Att se till att synskadade inte hamnar i utanförskap på grund av digitaliseringen är en av våra främsta uppgifter, säger Niklas Mattsson, 50 år.

Niklas Mattsson har sedan 2017 varit Synskadades Riksförbunds vice ordförande. Han är även ordförande i Synskadades Riksförbund Halland.

Han vann ordförandeomröstningen med 45 röster mot Victoria Öjefors Quinns 40 röster. I en förberedande omröstning fick den tredje ordförandekandidaten Alireza G Alipour färre röster.

Sedan många år tillbaka har Niklas Mattsson haft flera politiska förtroendeuppdrag i Kungsbacka kommun och i Region Halland. De uppdragen kommer han nu att lämna i och med han tar över ordförandeskapet efter Håkan Thomsson.

Synskadades Riksförbunds digitala förbundskongressen hölls den 17 - 20 juni.

Länk till kongressbeslut i korthet.

Länk till kongressens antagna uttaladen.