Bild på Katarina Tull utanför rikskansliet i Enskede
I nästan 29 år har Katarina Tull tagit emot besökare och besvarat inkommande samtal till bland annat Synskadades Riksförbund.

Receptionen i Enskede stänger

Den 30 juni stänger Iris Förvaltning sin reception och telefonväxel i Enskede.

Det är Iris Förvaltning som skött receptionen på Sandsborgsvägen i Enskede där Synskadades Riksförbunds rikskansli ligger. Man har nu beslutat att receptionen och telefonväxeln ska stängas. 

I närmare 29 år har Katarina Tull arbetat i receptionen i Enskede. Hon har tagit emot besökare och besvarat inkommande samtal till synskaderörelsens telefonnummer 08-39 90 00.

– När jag började här var vi fem telefonister som arbetade här men de senaste åren har jag arbetat ensam, säger Katarina som till hösten ska gå en utbildning till medicinsk massageterapeut. 

Framöver kommer du som besöker rikskansliet i Enskede kunna använda en fast monterad telefon för att få kontakt med Synskadades Riksförbund men under en övergångsperiod får man i stället ringa till den man ska besöka eller till växelnumret. 

SRF kommer fortsätta att ha 08-39 90 00 som växelnummer men det kommer se annorlunda ut mot idag. Den som ringer kommer att mötas av en meny med knappval men det kommer alltid finnas möjlighet att få prata med en människa om man inte kan använda knappvalen eller vet vem man vill prata med. 

Från och med 1 juli får växeln nya telefontider. Öppettiderna under sommaren blir 09:00-15:00 på vardagar med lunchstängt 11:30-13:00.