Ung man surfar på 1177.se med inverterad färg och förstoring
Att läsa sin journal på nätet är en självklarhet – eller?

Insatser behövs för att motverka det digitala utanförskapet

Magdalena Andersson, när får vi höra dig tala om att inga stenar ska lämnas orörda i kampen mot den digitala segregationen? Och Ulf Kristersson, när får vi se dig kräva språktest för de politiker som inte har förstått innebörden i riksdagens beslut om funktionshinderpolitiken?

"Digitaliseringen leder till ett utanförskap för synskadade" är rubriken på Synskadades Riksförbunds debattartikel. Den publicerades idag 7/9 på Altinget.

Valen till riksdag, region och landsting är bara några dagar bort. Det är fortfarande skrämmande tyst om att personer med funktionsnedsättningar ofta utestängs från den digitala världen. Synskadades Riksförbund upplever att det finns en övertro på att digitaliseringen ska lösa alla möjliga problem, bland annat inom vården och den sociala omsorgen. Men delaktighet handlar inte i första hand om teknik och kommer inte automatiskt. Just nu ser vi hur teknikens frammarsch snarare ökar utanförskapet i samhället. Det är dags att få ett slut på det digitala utanförskapet.

Länk till debattartikeln.