Vi på Facebook

SRF Dalarna på Facebook

 1. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Utveckla användningen av din smartphone! Det här är något för dig som vill lära dig hur din iPhone (smartphone) fungerar. Under våren har SRF Dalarna och Syncentralen haft en iPhonekurs för nybörjare samt en Tips & trix-kurs för de som haft sin telefon ett tag. Vi vill gärna fortsätta våra cirklar under hösten. Om du planerar att köpa en iPhone eller har använt den ett tag men behöver tips startar vi gärna upp en cirkel igen. Om du är intresserad ringer du till Syncentralen 010-249 27 32 och anmäler dig till antingen en nybörjarcirkel eller en Tips & trix-cirkel. Har du några frågor får du gärna ringa till Bengt på kansliet.

  -

 2. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 3. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 4. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Kurs för dig med synnedsättning och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) Målgrupp: Personer med synnedsättning och NPF Plats: Almåsa havshotell, Västerhaninge Tid: 27-29 september 2019 (start ca 17.00, avslut efter lunch på söndagen) Sista anmälningsdag: 19 augusti 2019

  -

 5. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Fredagen den 17 maj demonstrerade ca 25 personer utanför Dalatrafiks kontor i Borlänge ang det nya färdtjänstreglementet. Den stora delen deltagare kom från SRF Dalarna, men även Neuroförbundet hade deltagare på plats. Av alla ledamöter i kollektivtrafiknämnden var det tyvärr bara två som pratade med oss. Demonstrationen blev lyckad och blev uppmärksammad av både tidningar och radio.

  -

 6. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -

 7. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  En åktur med jänkare till hemlig ort planeras den 15 juni 🚗. Antalet platser är begränsat och synskadade har förtur. Är du intresserad? Anmäl ditt intresse till Sofie på kansliet snarast och senast 3 juni.

  -

 8. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  Igår debatterade SRF Dalarnas ordförande Annika Östling mot Ulf Berg (M) Regionråd och ordförande i Kollektivtrafiknämnden om det nya färdtjänstförslaget. Bland annat innebär det nya förslaget att man inte kan åka färdtjänst mellan kl. 23-05. Hör ett kort utdrag ur debatten i P4 Dalarna på länken nedan.

  -

 9. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  SRF Dalarna har precis haft möte med riksdagsledamot Peter Helander (C) angående Synskadades Riksförbunds kampanj om att inte ändra ledarhundslagen. Låt SRF behålla ledarhundsverksamheten! #skakatass ST: SRF Dalarnas ordförande Annika Östling och Peter Helander står bredvid varandra och ler mot kameran. Annika har en svart och vit klänning på sig och håller i en kampanjskylt med en stor rosa tass på. Peter har på sig ljusblå skjorta och håller i en skylt där det står "Skaka tass".

  -

 10. Synskadades Riksförbund

  Synskadades Riksförbund

  -